Törende yaptığı konuşmaya Voleybol Federasyonu ve Gençlik Spor Bakanlığı’na teşekkür ederek başlayan Bakan Yıldırım, "İzmir’in 1971’de ev sahipliği yaptığı Akdeniz Oyunları için inşa edilen tarihi salonda 2005 Üniversite Oyunları için tadilat yapılmıştı ama sınırlıydı. Salon artık uluslar arası her türlü müsabaka yapılabilecek hale geldi. İzmir’in talip olduğu EXPO 2020 organizasyonu neredeyse olimpiyatlara eşdeğer. Bu amaç için Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali’nin temelini de attık. Ülkenin reklamını yapmak televizyon, radyo, bilboardlarda ülkeyi tanıtmakla olmaz. Bu ve bunun gibi tesislerde yapılacak maçlarda elde edilecek başarılarla olur" dedi.

Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık da "Görevde olduğumuz 75 ayda 6 yeni voleybol salonunu spora kazandırdık. Dünyada en hızlı tesisleşen, en sağlıklı büyüyen federasyon olmayı başardık. İzmir’in sembol mimarı Harbi Hotan imzası taşıyan ama artık uluslararası standartlara uymayan salon, 14 ayda yepyeni bir kimlikle kapılarını açıyor" diye konuştu.

Türk takımlarının yenilenen salonda büyük başarılar elde edeceğine innadığını söyleyen Avrupa Voleybol Konfederasyonu Başkanı Andre Meyer ise İzmir’e çok yakışan bu güzel tesisler için Türkiye Voleybol Federasyonu’na teşekkür ediyorum. Geçen yıl Avrupa’da sıra dışı bir yıl oldu. Türkiye Voleybol Federasyonu’nun ulaştığı noktaya 54 federasyon arasından ulaşan olmadı. Türk Bayan Milli Takımı’nın Londra Olimpiyatları’na katılacak olması başarının örneği" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım ve protokol, hazırlanan özel platformda açılış kurdelesini birlikte kesti.

Kurdelenin kesilmesinin ardından meşale ve ışık gösterileri düzenlendi. Salondaki ilk maç Bayanlar Avrupa Ligi B Grubu’nda genç ağırlıklı ay-yıldızlı millilerimiz ile İsveçre arasında oynandı. Molalar ve set aralarında Nefes Dans Grubu’nun gösterileri salondaki İzmirliler'i coşturdu. Pop sanatçısı Gökçe konseri ise programın yoğunluğu nedeniyle iptal edildi.

14 AYDA MODERN ÇEHRE

İzmir’de 1971 Akdeniz Oyunları için yapılan 41 yaşındaki salon 14 ayda 8 milyon 500 bin TL’lik bütçeyle yenilendi. İlave tribünlerle kapasitesi 2 bin 700’den 6 bin seyirciye ulaşan tesisin oyun alanı uzunluğu 40, genişliği 26,5 metreye ulaştı. Salon bünyesine kamp merkezi olarak da kullanılacak, çatısında havuzu bulunan, 10’u suit 64 odalı, 4 yıldızlı Volley Hotel de inşa edildi. Fitness merkezi, 2 adet plaj voleybolu kortu, toplantı odaları, restoran, kafeteryaları ve otoparkıyla salon uluslar arası standartlara ulaştı.