Borussia Dortmund bir hayalini gerçeğe dönüştürdü. Alman temsilcisi, Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş mücadelesinde konuk olduğu İspanyol devi Real Madrid karşısında 2-0 yenilmesine rağmen ilk maçın avantajıyla adını finale yazdıran taraf oldu.

Almanya'da oynanan ilk maçı 4-1 kazanan sarı-siyahlılar Madrid'deki maçta bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde ilk mağlubiyetini aldı. Madrid ekibinin gollerini Karim Benzema (82.) ve Sergio Ramos (88.) attı.

Sergio Ramos ve Lewandowski. Bu ikili maç içersinde sık sık karşı karşıya geldi

8 bini Dortmund taraftarı olmak üzere 80 bin 350 kişinin izlediği karşılaşmaya hızlı başlayan taraf ev sahibi Real Madrid oldu. Santiago Bernabeu'daki maçta seyircisinin de desteğini arkasına alan Madrid ekibi daha maçın 7'nci dakikası dolmadan 4'üncü kornerini kullandı. Real Madrid ilk 45 dakikada Higuain, Ronaldo ve Mesut Özil ile çok önemli fırsatlardan yararlanamayınca ilk yarı 0-0 sona erdi. Maçın 14'üncü dakikasında sakatlanan Mario Götze yerini Großkreutz'a bırakmak zorunda kaldı.

İkinci yarıya Dortmund iyi başladı. 49'uncu dakikada Lewandowski'nin vuruşu üst direkte patlarken 62'nci dakikada İlkay Gündoğan, ceza alanı içinde buluştuğu topu kaleci Diego Lopez'e nişanlayarak çok önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Kısa süre sonra Lewandowski bir başka ataktan yararlanamadı. Bu arada Dortmundlu taraftarlar tribünlerde zafer şarkıları söylemeye başlamıştı.

Madrid teknik direktörü bu arada Mourinho 3 oyuncu değişikliğini yapıp Kaka, Benzema ve Khedira'yı oyuna aldı. Son kozlarını oynayan ev sahibi takım 76'ncı dakikada Dortmundlu Lewandowski'nin harcadığı bir başka pozisyon sonrası rakip kaleye daha çok yüklenmeye başladı ve aradığı golleri buldu. Önce Mesut Özil'in ortasında Benzema skoru 1-0'a getirdi (82.) ardından Sergio Ramos bitime 2 dakika kala skoru 2-0'a taşıdı. Ancak Real Madrid geriye kalan süre ve 5 dakikalık uzatma bölümü içerisinde kendisine turu getirecek olan 3'üncü golü atamayınca finale yükselen taraf Borussia Dortmund oldu.

8 bin Dortmund taraftarı takımını Madrid'te yalnız bırakmadı

Dortmund kalecisi Weidenfeller ve milli savunmacı Mats Hummels, sergiledikleri başarılı performansla, Dortmund'un finale kalmasında kilit isimler oldular. Dortmund ekibi 16 yıllık bir aradan Şampiyonlar Ligi'nde yeniden finale yükselmenin sevincini yaşadı. Sarı-siyahlılar şampiyonluk kupasını 1997 yılında müzesine götürmüştü.

'Finali hak ettik'

Teknik direktör Jürgen Klopp; “Maçın sonunlarında biraz zorlandık” itirafında bulunarak “Maçın genelinde istediğimiz futbolu oynayamadık. Ama toplamda 4-3 kazandık. Bu yüzden finalde olmayı hak ettik” diye konuştu.

Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho ve arka planda Dortmund teknik direktörü Jürgen Klopp yer alıyor

Olumlu bir tablo çizen Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho ise “Futbolcularım övgüyü hak ediyor. Gerçekten iyi bir futbol sergilediler” diye konuştu.

Borussia Dortmund şimdi 25 Mayıs akşamı Londra'nın Wembley stadyumunda oynanacak final mücadelesindeki rakibinin kim olacağını beklemeye başladı. Yarı finalin ikinci maçı bu akşam Barcelona ile Bayern Münih arasında oynanacak. Barcelona'nın Camp Nou stadındaki mücadele TSİ 21:45'te başlayacak. Maçı Sloven hakem Damir Skomina yönetecek. Münih'te oynanan ilk maç Bayern Münih'in 4-0'lık üstünlüğüyle sona ermişti.© DW