Spor Toto Süper Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Samsunspor'da futbolcular Theofanis Gekas, Ehiosun Ekigho ve Simon Zenke forma sponsoru olan firma ve kulüp organizasyonunda taraftarlarla buluştu. Yaklaşık bin kadar taraftarın katıldığı organizasyonda zaman zaman izdiham yaşandı. Ellerinde Kırmızı-Beyaz formalar, atkılar ve şapkalarla gelen taraftarlar, bunları futbolculara imzalattı. Tek tek taraftarlara imza dağıtıp fotoğraf çektiren futbolcularda ilgiden memnun olduklarını belirtti.

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Theofanis Gekas, taraftarın ilgisinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Bu durum beni çok mutlu ediyor. Bu desteklerini cumartesi günü oynayacağımız Bursaspor maçında da göstersinler. Türkiye'ye gelmeden önce böyle bir ilgi beklemiyordum. Bunu gördüğüm andan itibaren çok mutlu oldum ve düşüncelerim olumlu yönde çok değişti" diye konuştu.

HER MAÇ BİZİM İÇİN FARKLI BİR ANLAM TAŞIYOR

Takımın ligde kalma  şansını da değerlendiren Gekas, "Çok fazla konuşmaya gerek yok. Önümüzde zor maçlar var. Her maç bizim için farklı bir anlam ifade ediyor. Öncelikle Bursaspor maçına odaklanıp o maçı aldıktan sonra diğerlerini de teker teker geçeceğiz" dedi.

ŞİKE KONULARI AVRUPADA DA VAR

Türkiye'de devam eden şike davasıyla ilgili soruya da yanıt veren Yunanlı golcü Gekas, "Bu konu beni alakadar etmez. Bu tür konular tüm Avrupada var. Beni alakadar eden kısım takımın ligde kalması ve takımın hedefleri doğrultusunda hareket etmemizdir. Ben Türk futbolunun geleceğini parlak görüyorum" diyerek şöyle devam etti: "Tek düşüncemiz ve amacımız takımın ligde kalması. Gol atmam yalnızca beni ilgilendiren bir durum değil. Takım halinde hareket ediyoruz. Büyük takımlar eksik olan yerlerine transfer yapıp sorunlarını çözerler. Samsunspor'da beni transfer ederek gol sorununu çözdü. Ligde ne kadar gol atarım bilemiyorum. Böyle bir hedefim yok. Tek hedefim takımın ligde kalması." 

Ekigho ve Zenke'de taraftarın ilgisinden çok memnun olduklarını belirterek, hafta sonu oynayacakları Bursaspor maçını kazanıp onlara güzel bir armağan vermek istediklerini dile getirdi.



MS (İS/RT)