Sanica Boru Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, teknik direktör Bülent Uygun ve ekibinin çok zor şartlarda görev yaparak takımı 8 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıkardığını, kısıtlı bütçe ile iyi transferler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Süper Lig'de genel transfer harcamalarına bakıldığında en az maliyetli transfer harcaması yapan üç kulüpten biri olduklarını ifade eden başkan Selçuk Öztürk, "Zor şartlar altında yapılan bu çalışmalardan dolayı gayet özverili ve de karakterli bir takım yapısı oluşmuştur. Takım içindeki dayanışma ve yardımlaşma en üst düzeydedir. Ancak, biraz daha zamana ihtiyaç vardır. 65 gündür bu şehirden uzakta çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu sürenin bir kısmı zorunlu kamp dönemi diğer bir kısmı irademiz dışında stat ve tesislerde yapılan çalışmalardan kaynaklanmaktadır. Üst üste gelen maddi ve manevi olumsuzluklar devam etmektedir. Seyircimizden mahrum kalarak maçlarımızı dışarıda oynayıp alabileceğimiz bazı puanları kaybetmiş bulunmaktayız. İçeride oynayacağımız maçlarda saha ve seyirci baskısı oluşturmamaktan dolayı avantajımız dezavantaja dönüşmüş oldu. Sadece sabır hoşgörü ve tam destek bekliyoruz" dedi.

"KİMSE KENDİSİNİ S.B.ELAZIĞSPOR’ÜN ÜZERİNDE GÖRMESİN"

Arif Şahin’in süresiz kadro dışı bırakıldığını, Sinan Özkan ile karşılıklı anlaşarak yolarını ayırdıklarını belirten Başkan Öztürk, "Arif Şahin Fenerbahçe maç kadrosu açıklandığı ve 18 kişilik kadronun içinde yer almadığını görünce gitmek istediğini beyan etmiştir. Kasımpaşa maçında istenilen performansı gösteremeyip oyundan alınınca anlamsız tavırlarla kendisi Sanica Boru Elazığspor'dan büyük görme düşüncesine girmiştir. Bu tavırlardan dolayı yönetimimizi radikal kararlar almaya zorlamıştır. Bizler camia olarak iyi günde kötü günde birlikte hareket edemezsek başarısızlığa mahkum oluruz. Herkesin kulüp bünyesinde uyması gereken zorunlu davranış kalıpları vardır. Futbolcumuz Arif Şahin bu kuralları yok sayarak sosyal medyada mesnetsiz ve talihsiz açıklamalar yapmıştır. Bu davranışı kulübümüz tarafından karşılıksız bırakılmayarak 30 bin TL para cezası ayrıca da süresiz kadro dışı bırakılmıştır" diye konuştu.

Başkan Öztürk, yine değerli bir futbolcuları olan Sinan Özkan ile de karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdıklarını ifade etti