Zonguldak'ta 1 Eylül'de başlayan Erkekler Açık Alan Hokeyi Süper Lig 2'nci etap karşılaşmaları sona erdi. 10 takımın yer aldığı müsabakalarda Gaziantep Polis Gücüspor 46 puanla şampiyon olarak ülkemizi Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda temsil etmeye hak kazandı. Son iki sırayı alan Antalya Polis Gücüspor ile Amasya Gençlik Spor Kulübü ise 2'nci lige düştü.

Müsabakalardaki başarılı kurtarışlarıyla dikkat çekmesine rağmen takımını 2'nci lige düşmekten kurtaramayan Antalya Polis Gücüspor'un kalecisi Alparslan Bozkurt'un hayatının çim hokeyi ile değiştiği ortaya çıktı. Memleketi Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'nde 4 yaşında evlerinin önünde bir kamyonun altında kalarak ağır yaralanan Bozkurt, uzun süre gördüğü tedavinin ardından sağlığına kavuştu. Ancak kazanın şokuyla konuşma yeteneğini kaybeden ve işitme güçlüğü çeken Alparslan Bozkurt, ailesinin Antalya'ya taşınmasından sonra 2009'da Antalya Polis Gücüspor Kulübü'nün önce 15 yaş altı futbol takımına, ardından da çim hokeyi takımına girdi.

Konyaaltı Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi olan Alparslan Bozkurt'un hayatı, çim hokeyi oynamaya başlamasıyla da değişti. Bozkurt, kısa sürede takım arkadaşlarıyla kurduğu iletişim ile birlikte konuşmaya başladı. Duyma yeteneği de gelişen Bozkurt, şimdi kelimeleri tam telaffuz edemese de arkadaşlarıyla iletişim kurabiliyor.

Antalya Polis Gücüspor Antrenörü Eftal Demir, Alparslan Bozkurt'un kazanın ardından korkuyla kaybettiği konuşma ve duyma yetisini, çim hokeyi oynamaya başlamasıyla yeniden kazandığını söyledi. Alparslan Bozkurt'u futbol oynarken çim hokeyine kazandırdığını anlatan Eftal Demir, şöyle dedi:

"Alparslan çim hokeyine başladığında henüz konuşamıyordu. İlk antrenmana geldiğinde konuşmaya çalışıyordu, ama söylediklerinden bir şey anlaşılmıyordu. Sonra zamanla konuşması ilerlemeye başladı. Aynı anda duyma yeteneği de gelişti. Biz şaşırdık, doktorlar da şaşırdı. Şimdi bizimle arkadaşlarıyla iletişim kurabiliyor. 2- 3 sene sonra inşallah herkesin anlayabileceği şekilde konuşacaktır. Tedaviden kaynaklanan bir gelişme yok. Doktorlar, 'spordan dolayı moral motivasyon açısından üst seviyeye çıktığı için olmuş olabilir' diyorlar. Bizi 'devam edin hocam' diye uyardılar."

Eftal Demir, kazanın ardından doktorların, 'ayağı kesilecek' dediğini, ancak ailesinin buna izin vermediğini öğrendiklerini anlattı. Eftal Demir, "Kaza nedeniyle yürümesinde sorun vardı. Sağ bacağı diğerine göre 2 santim kısa. Ama şimdi normal bir şekilde yürüyor. 100 metre deparlarda diğer arkadaşlarını geçiyor. 14 yaş grubu şampiyonasına gittik, orada en iyi kaleci ödülü aldı. Beden eğitimi öğretmeni olmak istiyor. Ayrıca 18 yaş milli takım kalesini korumak istiyor" diye konuştu.

Alparslan Bozkurt ise çim hokeyi sporu ile yeniden hayata döndüğünü söyledi.



DS(EE/BT)