Kulübün resmi televizyonuna konuşan golcü futbolcu, bir futbolcunun adaptasyon süresinin ne kadar çabuk geçerse o kadar fazla performans göstereceğine dikkat çekti. Pinto, "Ben bu adaptasyon sürecini kısa sürede geçtim. Takım arkadaşlarıma çabuk alıştım ve bunun için çok mutluyum. Türkiye'ye yeni gelen oyuncular için zorlu bir durum. İlk geldiğimde dil konusundan tutun, takıma adaptasyon benim için çok önemliydi. Halen hocamızla dille ilgili bazı pürüzlerimiz var" diye konuştu.

"BENİM İÇİN SÜRPRİZ OLDU"

Bursaspor'a transfer olurken şehir ve takım hakkında fazla bilgiye sahip olmadığını ifade eden Pinto, "Bursa hakkında birşey bilmiyordum. Sadece şampiyon olduğunu duymuştum. Ama Bursa'ya geldiğimde şehir ve taraftar benim için sürpriz oldu. Fanatik bir taraftar var ve desteklerini gösteriyorlar. Takımı hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar" şeklinde konuştu.

"EKSTRA MOTİVASYON"

"Gol attın ve taraftarlarca çabuk benimsendin. Bunu nasıl değerlendiriyorsun?" sorusuna başarılı futbolcu, "Benim için de çok önemli. Taraftarın ve takım arkadaşlarımın beni benimsemeleri, benim için ekstra motivasyon oluyor" dedi.

"İLK 4'E GİRME ŞANSIMIZ VAR"

Sezon sonu için birşey söylemenin çok erken olduğunu ifade eden Pinto. "Toplantılarda da hocamız bize bahsediyor. Hedeflerimiz doğrultusunda ilk 4'e girme şansımız var. Diğer takımların göstereceği performans da önemli. Maçları kazanıp, diğer takımlara bakmadan en iyi şekilde sezonu bitirmek istiyoruz" diye konuştu.

"AYNI DİLİ KONUŞMAMIZ AVANTAJ"

Batalla'ya uyumuyla ilgili yöneltilen soruyu cevaplayan Pinto, "Tabi ki Pablo ile aynı dili konuşmamız avantaj. Onun mevkiiyle benim mevkiim yakın olması da avantaj. Birbirimizi anlamamız çok büyük avantaj olarak görüyorum" dedi. Pinto gelecek ile ilgili hedefleriyle ilgili ise şunları söyledi:

"Benim için önemli olan bugün ne yaptığım. Kendimi geliştirip, takıma faydalı olmak için çalışıyorum. Takımın başarısı için ne gerekiyorsa onu düşünüyorum."


EK(İA/Aİ)