Konuşmasına Twente yenilgisiyla başlayan Sağlam, mağlubiyetin kendilerini de üzdüğünü, taraftar gibi kendilerinin de Avrupa’da başarılı olmayı arzuladıklarını ifade etti.

“TEPKİYİ UZATMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK”

Önlerinde iki seçenek olduğunu vurgulayan Sağlam, ya tepkilerin dozunu artırıp sıkıntılı sürecin devam ettirileceğini ya da geçmişe sünger çekip, kenetlenerek yeni başarıların hedefleneceğini ifade etti. Taraftarın tepkisine hak verdiğini dile getiren Sağlam, “Bu tepkiyi uzatmak, camiayı kaosa sürükleyecek hale getirmenin hiç kimseye bir faydası yok.“ diye konuştu.

“YENİ BİR SAYFA AÇALIM”

Güçlü insanların yaptığı gibi bu sıkıntılı süreci bir an evvel terk edip, önlerindeki iki hedefe yönelmeleri gerektiğini ifade eden Sağlam, “Tekrar camianın bütünleşmesi, birbirine destek olması lazım. Herkese ihtiyacımız var. Özellikle taraftarımıza, şehrin önemli insanlarına, Bursaspor’u seven herkesin katkısına ihtiyacımız var. Biz bu yolu seçtik. İnşallah hafta sonundan başlamak kaydıyla yakaladığımız başarıları devam ettirmek istiyoruz. İnanıyorum ki Bursaspor’u seven herkes bizimle gelecektir. Gelmeyenlerin de canı sağ olsun. Onların da farklı hedefleri vardır. Gelin kenetlenelim, Bursaspor’un başarısız olmasını isteyenleri mutlu etmeyelim. Hafta sonundan başlamak kaydıyla yeni bir sayfa açalım ve tekrar başarıları elde etmeye başlayalım” diye konuştu.

“OZAN VE BELLUSCHİ BELLİ DEĞİL”

Serdar Aziz’in sakat olduğunu, Ozan’ın ise maç saati belli olacağını belirten Sağlam, yeni transfer Belluschi’nin ise antrenman eksiği olduğu için kadroya alınıp alınmayacağına bugün karar vereceklerini vurguladı.

Galatasaray ile çok zor bir maç oynayacaklarına dikkat çeken tecrübeli teknik adam, 120 dakika çok zor bir maç oynadıklarını, oyuncuların hepsine inanıp güvendiğini belirtirken, ''Oyuncularımızın hepsi güçlü, karakterli insanlar. Bu zor şartlarda Galatasaray gibi çok iyi kadroya sahip, kendi evinde güçlü olan bir takıma karşı çok iyi mücadele ortaya koyacağız. İnşallah güzel bir sonuçla 15 günlük milli takım arasına mutlu gireceğiz. İnşallah güzel bir başlangıç olacak camiamız adına'' dedi.

Transferlerin Avrupa’dan elendikten sonra yapılmasının sebebinin sorulması üzerine ise, “Bu şartlarla alakalı bir şey. Bizde istemezdik. Oyuncularımız takımla hazırlanıp, adaptasyon sürecini atlatmasını biz de isterdik. Ama şartlar bunu gerektiriyor, yapacak bir şey yok” şeklinde cevapladı.

“AVRUPA’DA 2-3 SENEDE BAŞARI KOLAY DEĞİL”

Taraftarın, takımın ne zaman başarılı olacağı yönünde beklentisi olduğunun hatırlatılması üzerine ise Sağlam, “Biz Twente’ye elendik. Avrupa’da kolay kolay başarı gelmiyor. Yüz yıllık kulüpler bile eleniyor. Biz daha 3 sezondur Avrupa’dayız. 2-3 senede olacak iş değil. Bizim daha çok çalışmamız gerekiyor. Olsaydı çok büyük başarı olacaktı ama olmadı. Çalışmaya devam edeceğiz. Hatalarımızı önümüzdeki sene tekrarlamamaya çalışacağız. Bunun adı tecrübedir” diye konuştu.

“SERCAN’LA İLGİLİ BİR TASARRUFUMUZ YOK”

Sercan Yıldırım’ın konusunun hatırlatılması üzerine Sağlam, “Sercan’ı ben çok severim. Buradan giderken ne bizimle ne başkasıyla problemi oldu. Gündemimize geldi ama şu an onunla alakalı bir tasarrufumuz yok'' diye konuştu.

Defans hattına takviye yapmayı düşünüyor musunuz? sorusuna ise başarılı çalıştırıcı, “Bugün İstanbul’da başkanla görüşeceğiz. Net bir şey yok, olunca açıklarız” cevabını verdi.

“İSMAL HAKTAN VE GENÇ OYUNCULARI GÖNDERİYORUZ”

Tagoe ve Yenal’ın tekrar takıma katılmalarının mümkün olmadığını, başka takımlara vereceklerini anlatan Sağlam, takımdan gidecek genç oyuncuları da açıkladı. Sağlam, “Bugün İsmail Haktan Odabaşı’nı vereceğiz. Onun dışında Barış Örücü, Emre Pehlivan ile alakalı bir düşüncemiz var. Onlarda artık bu sezonu oynayarak geçirmelerini ve kendilerini geliştirmelerini istiyoruz”

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Bu arada yeşi beyazlı takım yarın akşam deplasmanda karşılaşacağı Galatasaray maçı hazırlıklarını Özlüce Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanla tamamladı.

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde Özlüce Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenman yaklaşık 1,5 saat sürdü. İlk 10 dakikası basına açık gerçekleştirilen antrenman, Ertuğrul Sağlam’ın saha ortasında futbolcularla yaptığı toplantı ile başladı.

Sağlam, yaşanan Twente mağlubiyetini unutarak, Galatasaray maçına konsantre olmalarını isterken önlerinde iki seçenek olduğunu, mağlubiyetle devam etmek yerine geçmişe sünger çekerek yeni başarılar kovalamaları gerektiğini kaydetti.

Yeşil beyazlı takımın yeni transfer Fernando Belluschi, bugün gerçekleştirilen antrenmana katılarak yeni takımıyla ilk antrenmanına çıktı.

Isınma harekketleriyle başlayan antrenman, 5'e 2 pas pres çalışmasıyla devam etti. Antrenmanın son bölümünde yeşil beyazlı futbolcular yarı sahada çift kale maçla antrenmanla tamamladı.