Antalyaspor maçını değerlendirerek sözlerine başlayan Sağlam, "Bu hafta sonunda hem rakibimiz açısından çok önemli, hem de bizim Play- Off'a kalma konusunda çok önemli bir karşılaşma oynayacağız. Antalyaspor için 1 puan yeterli olacağını düşünürsek, bizim için de alttaki rakiplerin sıkıştırmasından dolayı kazanmamızın bize Play - Off'u garantileyeceği karşılaşma oynayacağız. O açıdan belki de iki takım için de farklı stratejilerle oynanacak bir karşılaşma olacak. Biz çalışmalarımızı bu doğrultuda devam ettirdik. Zor bir karşılaşma olacak. Her zaman saha içindeki performansı ön plana çıkarırken, fair play anlayışından da uzaklaşmayacağız. Futbolu saha içinde Bursaspor'a yakışır şekilde oynamaya çalışıyoruz. Elimizden gelen mücadeleyi ortaya koymaya çalışacağız. Camiamızı mutlu edecek sonuçla döneceğimize inanıyoruz" dedi.

"OZAN OYNAMAYACAK"

Takım hakkında bilgi veren Sağlam,  "Takımımızda Ozan İpek'in bir sakatlığı var. Dünkü antrenmanı tamamlayamadı. Hafta sonu Ozan'dan faydalanamayacağız. 2 hafta takımda olmayabilir ama ondan sonraki dönemde takıma katılır. Onun dışında eksiğimizin olmaması sevindirici. Görev verdiğimiz arkadaşlar sahaya çıkıp verdiğimiz şansı iyi değerlendireceklerdir. Buna yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.

"KALAN 2 HAFTA ÖNEMLİ"

Kalan 2 haftayı değerlendiren genç teknik adam, "Kalan 2 hafta bizim için önemli haftalar. Bu hafta daha önemli. Önümüzdeki haftaya daha rahat ve huzurlu girmek istiyoruz. Bundan kastımız gevşemek değil. Play - Off'ta puanlar yarıya ineceği için her puanın önemi var. Bu iki karşılaşmayı iyi değerlendirmek ve Play - Off'a avantajlı girmek istiyoruz. İnşallah da Bursaspor açısından herşeyin bundan sonra daha iyi olacağına inanıyorum. Kupa mücadelesi de devam edecek. Sezon başı koyduğumuz hedeflerin tamamen içindeyiz. İnşallah bu iki hedefin de sonunu güzel getirecek şekilde devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu.

"KAOS DEVAM EDER"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "8 takım düşerse lig biter" sözlerini değerlendiren başarılı teknik adam, "Bu konu zor. 8 takımın düşmesi Türkiye'de futbol adına var olan kaosu devam ettirir. Herkes bir amaç uğruna mücadele veriyor. Gerekli merciler gerekli şekilde değerlendirmelerini yapıp, birilerin hatası varsa onlara cezalarını vereceklerdir. Bu ceza nasıl olur bunu hep beraber göreceğiz. Hata yapan varsa bunun cezasını bir şekilde çekmeli. Ortada da bir ülkenin çok sevdiği bir değer var, futbol var. Ben bu olaylar başladığı ilk günden itibaren, bu sıkıntılı ortamdan Türk futbolu bu kaosu çok iyi değerlendirerek çıkar, Türk futbolu geleceği adına da kazanımlar çıkar diye değerlendirdik. Sonucu hep beraber bekliyoruz. İnşallah alınan kararlar neticesinde bu işten kazançlı çıkan Türk futbolu olur" diye konuştu.

"TURGAY'I YOK SAYAMAYIZ"

Bir gazetecinin, "Turgay Bahadır çok eleştiriliyor. Bu futbolcu hakkındaki düşünceleriniz nedir?" sorusuna Sağlam, "Biz Turgay'ı Kayserispor'dan ücretsiz aldık. Geldiği gün bir çok insan, 'Kayserispor'un bıraktığı oyuncuyu ne yapacaksınız?' diye eleştirilerde bulundular. Ama daha sonra Turgay hem şampiyon olduğumuz sene, hem de geçtiğimiz sezon bu takıma katkı sağladı. Biz olaylara hep güzel tarafıyla bakmak istiyoruz. Bu kulübe bu kadar emek veren, tarihi başarıda pay sahibi olan oyuncuya bizim kötü gözle bakmamız olmaz. Performansı ise biz değerlendiririz. İyiyse hakkını veririz, kötüyse nasıl iyiye gider bunun mücadelesini veririz. Turgay bazı sıkıntılar yaşıyor, o da bu konuda rahatsız. Bizim başarımızda bu kadar pay sahibi olan oyuncuyu yok sayamayız. Hakederse oynatacağız, haketmiyorsa da kenarda bekleteceğiz. Turgay Bahadır'ı yok sayamayız, silemeyiz de" dedi.

"GEREKLİ DEĞERLENDİRMEYİ YAPARIZ"

Mersin İdmanyurdu'nda kiralık olan İbrahim Kaş'ın takıma dönüp dönmeyeceği konusuna açıklık getiren Sağlam, "Sezon bittikten sonra gerekli değerlendirmelerimizi yaparız. Burada devam etmesi gerekiyorsa devam eder, farklı bir şey olursa da bunu kulübün menfaatleri doğrultusunda değerlendiririz" diye konuştu.

"BENİM DE GOL ATAMADIĞIM ZAMANLAR OLDU"

Sestak'ın son vuruşları ile ilgili konuşan Ertuğrul Sağlam şunları söyledi:

"Sestak bizim için önemli bir oyuncu. Performansını beğeniyorum. Son vuruşlarda, özellikle gol vuruşlarında bir şanssızlık yaşıyor. Bu oyuncu Ankaragücü'nde bu vuruşları yapabilen bir oyuncuydu. Ben de uzun yıllar forvet oynadım. Benim de 8-10 hafta gol atamadığım dönemler oluyordu. Şanssızlık bir başladı mı 3 metreden de içeri sokamıyorsunuz. Ama ben bu durumun değişeceğine inanıyorum. Oyuncularımızın olayı sahiplenmesi önemli. Yoksa her oyuncu gol kaçırıyor. Sezon başında kaçıranlar oldu, yiyenler de oldu. Futbol hata oyunu. Herşeyi en mükemmel şekilde yapabilsek her takım bunu istiyor."