Hoeness, Almanya ile İsviçre arasında geçen yılın  sonlarında iptal edilen ikili vergi anlaşması ve Eyaletler Meclisi’ne takılan yeni yasanın uygulamaya gireceğine vergi kaçakçılığı yaptığına dair ihbarı maliyeye yaptı. Deutsche Welle , ünlü işadamının vergi ödemeyi kabul ederek düşük ceza alacağını hesap ederek vergi kaçakçılığı yaptığına dair maliyeye bildirimde bulunduğunu vurguladı. İsviçre bankalarına yatırdığı milyonlarca euroyu beyan etmeyen Hoeness, isminin gizli kalmasını sağlayacak olan Almanya ile İsviçre arasındaki anlaşmaya güvenerek kendini ihbar ederken, yasa yürürlüğe girmeyince İsviçre bankalarının Alman müşterileri mevduat tutarı üzerinden yüzde 21- 41 oranında vergi ödeyecek ve isimleri gizli tutulması planı suya düştü. Açıklamalara göre Uli Hoeness ve kendisi ile aynı durumda olanların kara parası aklanmış ve hazine de 10 milyar euro dolayında ek gelir elde etmiş olacaktı. Aynı zamanda Almanların İsviçre bankalarındaki yatırımlarından Almanya'daki oran kadar gelir vergisi alınacak ve tahsil edilen vergi, mudi isimleri saklı kalmak şartıyla Almanya'ya havale edilecekti.

Hoeness’in Eyaletler Meclisi’nden geçmeyen yasanın uygulamaya girmesi halinde  diğer vergi kaçakçılığı yapanlar gibi para cezası ödeyerek parasını alacağı; adının açıklanmayacağını düşündüğü ortaya çıktı. Yasanın geçmemesi üzerine adı vergi kaçakçısı olarak ortaya çıkan Hoeness'e Alman siyasi çevrelerinden de tepki yağdı. Başbakan Angela Merkel, sözcüsü Steffen Seibert  aracılığıyla yaptığı açıklamada, “61 yaşındaki kulüp başkanının hayal kırıklığına uğrattıkları arasında kendisinin de bulunduğunu” bildirdi. Merkel, itibar sahibi bir spor adamının uyandırdığı hayal kırıklığının daha da üzücü olduğunu söyledi.

Bayern Münih'in Başkanı Uli Hoeness’in vergi kaçakçılığı yaptığı, cezayı hafifletmek ve ödenecek ceza indirimi alabilmek amacıyla yasadaki hükümleri göz önüne alarak geçen  Ocak ayında hakkında suç duyurusunda bulunması ardından Süddeutsche Zeitung gazetesi, 61 yaşındaki futbol adamı hakkında Mart ayında tutuklama kararı verildiğini bildirdi. Gazete, cezaevine konulan Hoeness’in 5 milyon euro kefalet karşılığında