Başkent'te Karadeniz fırtınası
Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasının kapanış maçında Trabzonspor, deplasmanda karşılaştığı Gençlerbirliği'ni 4-0 mağlup etti. 

Bordo mavili takıma galibiyeti getiren golleri 4. dakikada Emerson, 43. dakikada Halil Altıntop, 57. dakikada Olcan Adın ve 76. dakikada Yasin Öztekin kaydetti. Gençlerbirliği'nde Petrovic 18. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.  Trabzonspor bu galibiyetle puanını 22'ye yükseltirken, haftayı 7. sırada tamamladı. Gençlerbirliği ise 18 puanla 11. sırada yer aldı. 
Gençlerbirliği: 0 - Trabzonspor:4 (CANLI)

GENÇLERBİRLİĞİ-TRABZONSPOR MAÇININ ARDINDAN

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, Trabzonspor'a 4-0 mağlup oldukları maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, "Oynadığımız futbol bize yakışmadı" dedi. 
Maça çok şansız başladılarını belirten Çapa, "Maçın ilk dakikalarında yediğimiz bir gol ve akabinde kırmızı kart nedeniyle devre arasında kadar 1-0'ı koruyarak, devre arasında yaptığımız hamlelerle beraberliği yakalamayı planlamıştık. Ancak 44. dakikada gelen gol yapmak istediğimiz hamleleri engelledi. Trabzonspor da 1 kişi eksik olduğumuz için çok akıllı oynadı. Özellikle Zokora orta alanda çok akıllı işler yaptı" şeklinde konuştu. 
Çok iyi pas yapan bir Trabzonspor'a karşı oynadıklarını dile getiren Çapa, şunları kaydetti: 
"Maçtan önce çok idmanlarımız çok iyi geçmişti. Maça umutla başlamıştık ancak kırmızı kart dengemizi bozdu. İçeride oynadığımız maçlarda hakem açısından çok şanslı değiliz. Önümüzdeki maçlardan elde edeceğimiz puanlar var. Oynamış olduğumuz futbol bize yakışmadı. Çünkü daha önceki haftalarda Gençlerbirliği, iyi futboluyla konuşuluyordu. O günlere en kısa sürede geri dönemliyiz." 

Gençlerbirliği: 0 - Trabzonspor:4 (CANLI)
Gençlerbirliği Takım Cem Can ise, "Maçın başına 10 kişi kalmamız bizi kötü etkiledi. Çok boş alan verdik. Neticede çok farklı bir skor yakaladılar. Üzüntülüyüz" dedi. 
Genç oyuncu Özgür ileri, "Maçın başlarında kırmızı kartla 10 kişi kalmamız bizi kötü etkiledi. İstediklerimizi yapamadık. İlk yarıda skoru yakaladılar, ikinci yarıda da goller buldular. Kasımpaşa maçında bu maçı telafi etmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı. 
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise kazanmaları gereken bir maça çıktıklarını vurgulayarak, "Çünkü hem lig sıralaması ve hem de oyun olarak düşündüğümüzün gerisindeydik. Bugün iyi oyun ve 3 puanı arzuluyorduk, oyuna golle başlamamız işimizi kolaylaştırdı. Düşündüğümüz, arzu ettiğimiz 3 puanı aldık. Aynı zamanda oyun rahatlığı da oldu, oyunu istediğimiz gibi yönettik. zaman skorun verdiği rehavetle yavaş tempoda oynadık, onun dışında olumlu işlerimiz oldukça fazlaydı. Son bölümünde rakip kalemize daha çok gelmeye başladı. Bu havada bize destek olan taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizim için çok iyi bir hafta oldu" şeklinde konuştu. 
Trabzonsporlu oyuncu Emerson, "Lig yarışında diri kalabilmemiz için çok önemli bir maçtı. Burası zor bir deplasman. Maçın başında rakibimiz 10 kişi kaldı. Bu da bizim oyunumuzu kolaylaştırdı. Önümüzdeki hafta da çok zor bir maç oynayacağız. Onu da kazandığımız takdirde ligin ilk yarısını istediğimiz sıralara daha yakın seviyede tamamlamış olacağız" dedi. 
Bordo-mavili oyuncu Henrique de, takım arkadaşlarını kutlayarak, "Önemli bir maç kazandık. Maçın başında rakibimizin 10 kişi kalması oyunumuzu kolaylaştırdı. Farklı bir skor elde ettik. Bu da ilerleyen haftalarda özgüven açısından çok önemliydi. Her anlamda önemli bir galibiyet elde ettik" diye konuştu.