Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nin düzenlediği “Sporda ahlak, başarı ve motivasyon” konulu panel İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde yapıldı. Panele konuşmacı olarak Abdullah Avcı ile RTEÜ Beden ve Spor Okutmanı Ahmet Aşiroğlu katıldı.


Yaptığı konuşmada Dünya Kupası eleme grubunda rakiplerinin çok güçlü olduğunu hatırlatan A Milli Futbol Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Çoğu büyük organizasyonlara aralıklı olarak katıldık. Diğer türlü hep play-off oynayarak gittik. Artık direkt gitme zamanı olduğunu düşünüyorum. Çalıştığım oyuncu grubunun yüzde 70- 80'i genç ve ben bu gruba son derece inanıyorum. Onun için 2014'e giderken gerçek ve ulaşılabilir hedefimizi direkt gitmek diye belirledik. Bu hedefe hep beraber koşacağız." dedi. 


BAŞARILI OLURSAM YENİ NESİLİN ÖNÜ AÇILACAK


Panelde bir soruyu yanıtlayan Avcı, her teknik adamın başarılı olmayı istediği belirterek, “Başarılı olursam yeni nesil teknik direktörlerin önünü açacağım ve kalite yükselecek. Kalite ve rekabet ortamının olduğu yerde futbol adına güzel şeyler ortaya çıkacak. Kaliteli antrenörlerimiz var. Önemli olan bunlara destek olmak, zaman ve sabır vermektir” diye konuştu.


ALT YAPIYA STANDART GETİRMEK İSTİYORUZ


Milli takım alt yapısına yönelik çalışmalarla konusundaki bir soruyu yanıtlayan A Milli Takım Teknik Direktörü Avcı, şunları söyledi;


“A Milli Takımın oyuncu grubunun yüzde 70’i ile daha önce çalıştım. Ama bu işin temeli kulüplerin alt yapısıdır. Bizim futbol geliştirme merkezi ile ortaklaşa çalışmalarımız var. Burada kulüplerde adım atacak. Belli bir kriter koyarak, özellikle Süper Lig ve Bank Asya 1’inci Lig takımlarının alt yapısına belli bir standart getirmek ve bunu da denetlemek istiyoruz. Eğer bunları gerçekleştirirsek oyuncu sayısının daha fazla artacağını düşünüyorum. Türkiye’nin her yerinde oyuncu var. Özellikle son 5 maçta 23.5 yaş ortalaması bir takımla oynadık. Ama Avrupa ve Dünya şampiyonalarında başarılı olmuş takımların yaş ortalamaları ortalama 26.5 veya 27. Bizde 2 yıl sonra 2014 Dünya Şampiyonası'nda 26 yaş ortalaması ile oynayacağız.”


PORTEKİZ GALİBİYETİNİN SIRRINI AÇIKLADI


Portekiz maçına takımı nasıl motive ettiği sorulan Avcı, “Portekiz çok iyi bir takım. Teknik olarak bazı analizler yaparak bunu oyuncularımızla paylaşıyoruz. Ama Portekiz maçına çıkmadan önce şunları söyledim; Her zaman daha hızlı ve güçlü olanlar kazanamaz. Kazanabileceğini düşünenler ve gerçekten inananlar kazanır” dedi.


Panelin sonunda Rize Vali Vekili Hakan Burak Uz tarafından Avcı’ya ÇAYKUR organik çayı hediye edildi. RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’da Avcı ve Aşiroğlu’na plaket sundu.