Ön protokolu, AÜ Genel Sekreter Vekili öğretim görevlisi Bahadır Kerimoğlu ile Medical Park Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu imzaladı. Bahadır Kerimoğlu, protokolun stadyumla ilgili nelerin yapılacağı, hangi desteklerin sağlanacağı, kullanım aşamasındaki sorunların nasıl giderileceğine yönelik maddeler içerdiğini aktarırken şöyle konuştu:

"7 MİLYON TL GEREKİYOR"

"Stadyumun bazı eksikleri var. Stadyumun UEFA kriterlerine uygun hale getirilmesi için 1 milyon TL, güney kapısının açılması için 1 milyon TL, güney tribününün inşaatı için de 5 milyon TL olmak üzere toplam 7 milyon TL'lik bir maddi kaynağa var. İlk 1 milyon TL'yi federasyon üstlendi. Yol inşaatı Konyaaltı ve Büyükşehir belediyeleri tarafından yapılacak. Tribün inşaatı ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacak. Şu an 7100 seyirci kapasiteli stadyumunun kapasitesi. güney tribününün yapılmasıyla 12 bine yaklaşacak. Kesin protokol temmuzda imzalayabilecek. Medical Park Antalyaspor, sezonun ilk maçını stadımızda oynayabilecek."

"BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS"

Kulüp Başkanı Akıncıoğlu ise son birkaç sezondur karşı karşıya kaldıkları stadyum sorunundan kurtulacaklarını anlatırken şöyle konuştu:

"Bu stadyum, bizim için büyük bir fırsat ve şans. Müsabakalarımızı oynayacağımız bir stadyumumuz yok. Başbakan Erdoğan, güney tribününün yapılması için Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a talimat verdi. Güney tribününün sezonun 2'nci yarısına yetiştirilmesini bekliyoruz. Bu arada güney tarafı, rüzgarın etkisini azaltmak için büyük panolarla kapatılacak. Seyretme özlemi duyduğumuz milli takımımızı da Antalya'da izleme fırsatı bulacağımızı düşünüyorum."

İNCELEMELERDE BULUNDULAR

İmza töreninden sonra stadyumda incelmelerde bulunan Başkan Akıncıoğlu ve Kerimoğlu'na AÜ Rektörü Prof.Dr.İsrafil Kurtcephe de katıldı. Rektör Kurtcephe, "Üniversitemiz de Antalya'nın üniversitesi, Antalyaspor da bu kentin medarı iftiharı spor kulübü. Onların bizimle 2 yıl bizimle birlikte olmasından keyif alacağız. Antalyaspor buradaki sahayı kullanarak bizi Süper Lig'de başarıyla temsil eder ve sonra da Avrupa yoluna devam eder" diye konuştu.

REKLAM GELİRLERİ ANTALYASPOR'A

Protokole göre stadyumdaki reklam alanlarının imalatı, işletimi ve geliri ile müsabakalara ilişkin tüm hasılat geliri, Antalyaspor'a ait olacak. Kulüp stadyumun kullanım bedeli olarak her resmi müsabaka başına üniversiteye 1000 TL ödeyecek. Stadyumun Antalyaspor tarafından kullanımı sırasında kampüs alanı veya stadyumda oluşabilecek zarar ziyanın tespiti ile bu zararın ne şekilde karşılanacağına ilişkin hususlar daha sonra yapılacak kullanım protokolünde yer alacak. Taraflardan birinin yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde diğer taraf protokolü tek taraflı feshedebilecek.


ÖÖ(SU/AÖ) (FOTOĞRAF)