2014 Dünya Kupası’nda yarı finalde Almanya'ya 7-1 mağlup olan Brezilya ile Arjantin'e penaltılarla elenen Hollanda, Estadio Nacional Stadı’nda 3.’lük için karşı karşıya geldi.  Dünya Kupası üçüncülük maçında ev sahibi Brezilya ile Hollanda, Brasilia kentindeki Nacional Stadı'nda karşı karşıya geldi. Maçı Cezayirli Djamel Haimoudi yönetti.

Brezilya'nın başkenti Brasilia kentindeki Nacional Stadı'nda oynanan üçüncülük mücadelesinde yarı finalin iki kaybeden takımları Brezilya ve Hollanda karşılaştı.

Yarı finalde Almanya'ya 7-1 gibi tarihi bir farkla yenilen Brezilya taraftarının önünde yara sarmak, 2010'un finalinde İspanya'ya kaybederek önceki Dünya Kupası'nı 2. sırada tamamlayan Hollanda ise yeniden ilk 3'ün içinde yer alabilmek için sahaya çıktı.

HOLLANDA'YA SNEİJDER ŞOKU!
Karşılaşma öncesinde Hollanda, Sneijder şokuyla sarsıldı. Isınma hareketleri sırasında sakatlanan Wesley Sneijder maç kadrosundan çıkartılırken, teknik direktör Van Gaal, Sneijder'in yerine Jonathan De Guzman'ı sahaya sürdü. Fenerbahçeli Dirk Kuyt ise, ilk 11'de başladığı mücadelede 90 dakika forma giydi.

NEYMAR KULÜBEDE YER ALDI
Kolombiya karşısındaki çeyrek final karşılaşmasının 90. dakikasında Zuniga'nın hareketi sonrası sakatlanan ve turnuvayı kapatan Neymar, Hollanda karşılaşmasında takımına moral vermek için formasını ve karşılaşmayı yedek kulübesinden takip etti.

MAÇ, ÇOK TARTIŞMALI BİR GOLLE BAŞLADI
Almanya kabusunun yaralarını sarmak için sahaya çıkan Brezilya, Robin Van Persie'nin 3. dakikada gelen penaltı golüyle maça adeta 1-0 geride başladı. van Persie'nin ara pasına depar atarak kaleciyle karşı karşıya kalan Arjen Robben, ceza sahası çizgisine yaklaşırken Thiago Silva tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Karşılaşmanın tekrarı izlendiğinde faulün dışarıda yapıldığı net şekilde gözlenirken, maçın Özbek hakemi Djamel Haimoudi penaltı kararının üstüne Silva'ya bir de sarı kart gösterdi. Meşin yuvarlağın başına geçen Van Persie'nin köşeye düzgün şutu, golle sonuçlandı: 1-0

Golün ardından toparlanmaya çalışan Brezilya, Jo ve Ramires ile cılız ataklar gerçekleştirse de ikinci golü yine kalesinde gördü.

DAVİD BLİND BOŞ POZİSYONDA FARKI 2'YE ÇIKARDI
17. dakikada kontratağa çıkan Hollanda'da karşılaşma öncesinde son anda sakatlanarak kadrodan çıkarılan Wesley Sneijder'in yerine forma giyen Jonathan de Guzman'ın sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortayı kafayla uzaklaştırmaya çalışan Brezilyalı savunmacı David Luiz'in topu, Daley Blind'in önünde kaldı. Hollandalı genç oyuncunun düzgün vuruşunda top, ağlarla buluştu: 2-0

SON SÖZÜ WİJNALDUN SÖYLEDİ
Karşılaşmanın ikinci yarısında Brezilya, Hollanda karşısında aradığı pozisyonları bulamadı. Scolari hamle olarak 73. dakikada Ramires'in yerine Hulk'u sahaya sürdü. Temposuz geçen ikinci yarıdaki tek gol 90. dakikada Wijnaldum'dan geldi.Daryl Janmaat'ın ceza sahası içine pasında topun gelişine çok iyi vuran Georginio Wijnaldum, maçın skorunu belirledi: 3-0. Fotomaç