1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Akçay, 3 geri dönüş yaşadıkları bir maçı geride bıraktıklarını belirterek, “1–0 yenik duruma düştüğümüz maçı çevirdik ve 3 puanı aldık. Türkiye’nin en iyi kalecilerinden biri olan Fatih’i yediği hatalı gol sonrası yeniden kazanmak ve döndürmemiz gerekiyordu. Fatih için kazanmalıydık ve kazandık. Bir de yeni transferimiz Ofoedu’yu kazanmamız gereken bir maçtı. Bu maçta onu da kazandık. Böyle bir geri dönüşlerin maçıydı bu. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Maçtan kopmadılar, azimleriyle kazanmayı bildiler” dedi.

OFOEDU: KAZANMAK GÜZEL

1461 Trabzon’da oyuna ikinci yarının başında giren ve attığı iki golle galibiyetin başrol oyuncusu olan Nijeryalı genç forvet Ofoedu ise, “Bizi destekleyen taraftarlarımıza galibiyet armağan etmek istiyorduk. İnandık ve başardık. Maçı kaybedeceğimizi hiç düşünmedik. Benim attığım gollerle takımımın kazanması ise ayrı bir mutluluk vesilesi. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı” diye konuştu.

YENİLMEZLİK SERİSİ 28 MAÇA ÇIKTI

PTT 1. Lig'e bu sezon yükselen 1461 Trabzon, geçtiğimiz sezon Spor Toto 2 Lig Beyaz Grup'ta ligin 8. haftasında oynanan maçta Adana Demirspor'a 1-0 mağlup olmuştu. Bordo  mavililer o maçtan sonra oynadığı 28 karşılaşmada da mağlubiyet yüzü görmedi. 17 galibiyet elde ederken, 11 maçta ise sahadan beraberlikle ayrılan 1461 Trabzon, attığı 46 gole karşılık kalesinde 16 gol gördü.

FATİH’E KOŞTULAR

Adanaspor maçının 5’inci dakikasında atılan bir şutu elinden kaçıran ve takımının yenik duruma düşmesine neden olan kaleci Fatih ise galibiyetin mutluluğunu en fazla yaşayan oyunculardan biri oldu. Maçın sonunda yere kapanan ve uzun süre kalkamayan Fatih’i, yanına giden takım arkadaşları teselli etti.