Halen Bank Asya 1'inci Ligi’nde Karşıyaka formasını giyen 38 yaşındaki file bekçisi, 17 Mart 2007’de kalesini koruduğu Manisaspor’un Süper Lig’de Sakaryaspor ile oynadığı maçın 37'nci dakikasında Cüneyt Çakır’dan kırmızı kart gördü. Kartın ardından Çakır’a saldırıp formasını ve kokartını yırtan Bülent Ataman, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 20 maçtan men cezası verildi. Tahkim Kurulu tecrübeli file bekçisinin cezasını 12 maça indirdi. Kariyer basamaklarını hızla tırmanıp Avrupa’da birçok üst düzey maç yöneten Çakır, böyle bir olayı ilk ve son kez yaşadı.

Cüneyt Çakır’la yıldızı o dönemden sonra barışmayan Bülent Ataman, bir Türk futbolcusu olarak genç hakemin başarılarıyla gururlandığını belirtirken şunları söyledi:

"Her zaman tartışılan hakemlerimizin bu seviyeye ulaşması sevindirici. Cüneyt Çakır’ı Barcelona-Chelsea maçında izledim. İyi bir yönetim sergiledi. Ancak hakemlerimizin Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de oyunculara sağduyulu yaklaşmalarını, gösterdikleri bir kartın ardından açıklama ve uyarılarını futbolcuyu da dinleyerek yapmalarını istiyorum."


EK(TB/AÖ) FOTOĞRAF