Almanya'nın Schleswig-Holstein Eyaleti Pinneberg kentinde 6 Mayıs 2018 tarihinde yerel seçimler yapılacak.

Dolayısıyla yapılacak seçimlerde adaylar arasında büyük bir rekabet oluyor ve adaylar en fazla oyu toplamak için ellerinden geleni yaparken seçim sonrası yapacakları çalışmaları sıralıyor tanıtıyorlar. Hristiyan Demokrat Birliği'nden (CDU) aday olan Türk kökenli 30 yaşındaki Barış Karabacak Pinneberg ve çevresine üzerinde kendi resmi görünen seçim pankartlara henüz kimliği bilinmeyen kişi veya kişilerce ırkçı söylemler yazılıyor.

“Ben Almanya'da siyaset yapıyorum”

CDU Schleswig-Holstein Eyaleti Yönetim Kurulu Üyesi, partisinin Uyum Kurulu Sözcüsü ve Pinneberg İlçe Meclisi Üyesi olan 2011 yılından bu tarafa partisinin farklı organlarında başarılı görevlerde bulunan genç siyasetçi Barış Karabacak, seçim kampanyasını “Pinneberg'in Kalbinde -İm Herzen Pinneberg” adı altında başlattığı başlattığını belirtti. Yıllardır Almanya'da siyaset çalışmaları yapan ve Denizli bir Ailenin çocuğu olarak Pinneberg'de dünyaya gelen Barış Karabacak son zamanlarda seçim pankartlarının üzerine yazılan asılsız sözlere inanmakta güçlük çektiğini kaydetti.

“At çamuru izi kalsın”

6 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşecek seçimler öncesi yoğun çalışmalar yaptığını belirten Barış Karabacak, “Her seçim öncesi olduğu gibi bende seçim pankartlarımı gerekli yerlere astım. Özellikle benim pankartlarımın üzerine asılsız sözler yazmışlar at çamuru izi kalsın misali. 'Erdoğan'ı koruyor - Unterstütz Erdogan', 'Bizler bununla birlikte Erdoğan'ı ve Müslüman olmayı değerlerini destekliyoruz – Damit Unterstützen wir Erdoğan Müslimisch werden' gibi yazılar yazılmış. Beni karalamak isteyenler var belli ki. Çünkü ben Almanya'da ve Almanlar için siyaset çalışmaları yapıyorum, Türkiye için değil. Ben kesinlikle böyle söylemleri reddediyorum ve bunu yapan veya yapanları kınıyorum. Dolayısıyla asılsız ve gerçek dışı olaylar beni yıldıramaz çalışmalarımı sürdürüyorum. Seçmenlerin yapılan çalışmalara göre oy vereceklerine inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Emine SONUGÜR / PİNNEBERG