Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul'daki arazisine ilişkin yapılan haber sonrası Albayrak'ın karikatürünü kapağına taşıyan LeMan'ın ilgili içeriği hakkında erişim engeli getirildi.

Karikatür ve mizah dergisi LeMan’ın haber sitesi lemanhaber.com'daki “Bakan, yabancıya gitmesin diye Kanal İstanbul güzergahından arsa almış” başlığıyla yayınlanan haberine de erişim engeli getirildi. Konuyla ilgili haberlere de erişim engeli getirildiği belirtildi. Konuyla ilgili paylaşım yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz, evet tahmin edin bakalım Leman'ın bu kapağını ve bu kapakla ilgili tüm haberleri kim engelletti?, 'Kişilik hakları ihlal edilmişmiş....' dedi.

Evet tahmin edin bakalım Leman'ın bu kapağını ve bu kapakla ilgili tüm haberleri kim engelletti?

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergâhında arazisi olduğu şeklinde haber yapılmıştı. Cumhuriyet'ten Hazal Ocak imzalı habere göre Albayrak'ın babası Sadık Albayrak, Arnavutköy'de üç dönüm arazi aldı. Erdoğan, 2011'de Kanal İstanbul projesini açıklamıştı. Bir yıl sonra da Bakan Albayrak'ın babası Sadık Albayrak'ın arazisine komşu 13 dönümlük arazi satın aldı. Arnavutköy Boyalık'ta bulunan 'tarla vasfında'ki arazi, Kanal İstanbul için değiştirilen yeni planda 'konut alanı' sınırları içerisinde kalıyor. Bölgedeki arazilerin çok değerlendiğini belirten köylüler, "Son birkaç haftadır arazi almak isteyen emlakçılar ve Araplar buraya akın etti" dedi. Söz konusu haberde bir bakanlık yetkilisinin, "Berat Bey'in babası 2003'te bu köyden arazi aldı. 2012'de yan taraftaki arazi satışa çıktı. Yabancıya gitmemesi için de Berat Albayrak bu araziyi aldı. Kanal İstanbul'la bağdaştırmak zorlama olur. Kanal İstanbul'la bir ilgisi yok" ifadelerini dile getirdi.