Renkli program sunuldu

Farklı ve renkli muhteşem program öncesi yetkililer yaptıkları konuşmalarda değişik kültürlerden ve farklı dillerden, dinden insanların biraraya gelmesinin zenginlik olduğunun altını çizdiler. İnsanların karşılıklı uyum içerisinde yaşamaları için değişik kültürleri öğrenmeleri ön yargıları ortadan kaldırmaya yardımcı olacağını belirttiler. Stiftung Kültür Palas Hamburg ve Utopolis kurumunun projesi olan “Revue Der Kulturen” etkinliğinde renkli bir program sunuldu.

Becerilerini sergilediler

Redchild'in sunuculuğunda başlayan farklı müzisyenlerin sahne aldığı etkinlik Stadtteilkantorat Mümmelmannsberg Grubu ile başladı. 4 kişiden oluşan grup Türkçe “Üsküdar'a gideriken” adlı parçayı seslendir ve Almanca, Ermenice gibi değişik dillerde şarkılar okudu. Ardından gençlerden oluşan Tinou adlı grup dans gösterisi yaptı ve izleyicilerin beğenisini kazandı. Daha sonra Natalia Korotisheva, Stella Motina, Sergej Obabkin farklı parçalar seslendirdi.

Ritim Grubu alkışlandı

Programa damga vuran Erol Eskişehirli yönetiminde Ritim Grubu oldu. İki yıldır çalışmalar yapan 8 kişiden oluşan grup üyeleri beyaz renkte kıyafetleriyle muhteşem bir performans gösterdi. Grup arka arkaya yaptığı gösteride izleyicileri adeta büyüledi. Yoğun alkışlanan grup programa damga vurdu. İki bölümden oluşan etkinliğin ikinci bölümünde ise Afgan müziği, dans gösterileri gibi değişik programla devam etti. Sosyal çalışmalara katılmak isteyenlerin www.billstedt-united.de veya www.kulturpalast.live internet adreslerinden geniş bilgi alabilecekleri duyuruldu.

Emine SONUGÜR / HAMBURG