Pazar günü yapılan Hamburg eyalet parlamentosu seçimlerinin kazanını oyların yüzde 39'unu alan Sosyal Demokrat Parti oldu. SPD'nin oy oranı bu sonuçla 2015 yılındaki seçimlere göre 6 puanlık bir düşüş yaşadı.

Seçimde büyük zafer kazanan parti ise ikinci sıradaki Yeşiller. Yeşiller bir önceki seçimde yüzde 12,3 olan oy oranını iki katına çıkararak oyların yüzde 24,2'sini almayı başardı.

Angela Merkel’in partisi Hrıstiyan Demokrat Birlik’in (CDU) oy oranı yaklaşık 4,7 puanlık düşüşle yüzde 11,2 olarak kaydedildi. Sol Parti’nin oy oranı ise yüzde 9,1 oldu.

Resmi sonuçlara göre 13 Türkiye kökenli siyasetçi meclise girdi.

121 üyeli Hamburg Eyalet Meclisine, Sosyal Demokrat Partiden (SPD) Barış Öneş, Cem Berk, Kazım Abacı, Ali Şimşek ve Güngör Yılmaz, Yeşiller'den Sina Aylin Demirhan, Yusuf Uzundağ ile Filiz Demirel, Hristiyan Demokrat Birlik Partisinden (CDU) David Erkalp, Sol Partiden Cansu Özdemir, Metin Kaya, Deniz Çelik ve Mehmet Yıldız olmak üzere toplam 13 Türkiye kökenli milletvekili eyalet parlamentosuna girmeye hak kazandı. 

Öte yandan seçimde SPD, CDU, Yeşiller, Sol Parti ve aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi (AfD) yüzde 5 barajını aşan partiler oldu. Daha önce barajı aştığı açıklanan Hür Demokrat Parti (FDP) ise oyların sayımında yapılan hatanın belirlenmesi sonrası meclis dışında kaldı. FDP'nin yüzde 4,9 oy aldığı kaydedildi. Ancak Anna von Treuenfels tercihli oylarla doğrudan seçilmeyi başardığı için FDP adına meclise girebilen tek meclis üyesi oldu.