Savcılık, Adalet Bakanı Anna Gallina’nın eski hayat arkadaşı Michael Osterburg’e karşı yolsuzluk soruşturması yürütüyor. Osterburg’un 67 bin euro yolsuzluk yaptığı belirtildi.

Yeşiller'den bir süre önce istifa eden Michael Osterburg'un, partisinin Mitte ilçe belediye meclis grubu başkanı olduğu dönemde, hayat arkadaşı Gallina ile birlikte 2017'de mültecilere insani yardım için gittikleri Malta'da bir restoranda yenilen ve 250 euro değerindeki ıstakoz ile Gallina'nın doğum gününde satın aldığı 40 gülün parasını bile partisinin kasasında ödediği ortaya çıktı.

ADALET BAKANI ÖZÜR DİLEDİ: BEN ISTAKOZ YEMEDİM

Adalet Bakanı Gallina, Malta'da bir restoranda çok kişinin bulunduğu bir ortamda ıstakoz sipariş edildiğini ve kendisinin ise kesinlikle ıstakoz yemediğini açıkladı. Gallina, kamuoyunun bu konudaki duyarlılğını anlayışla karşıladığını ifade ederek tepkilerden dolayı özür diledi.

BAKAN İFADEYE HENÜZ ÇAĞRILMADI

Savcı, soruşturma çerçevesinde Osterburg'dan geçen yıl ayrılan Bakan Gallina’nın henüz tanık olarak da ifadesine başvurmadı. Gallina, 2015 yılından beri Hamburg Yeşiller Eyalet Teşkilat Başkanı görevini sürdürüyor. 

CDU VE SOL PARTİ İSTİFASINI İSTEDİ

Eyalet parlamentosundaki muhalefet partileri Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Sol Parti (Die Linke) ise bakanın istifasını istiyor. Adalet bakanının soruşturmayı etkileyebileceğini savunan iki parti, soruşturmaya siyasi gölge düşmemesi için bakanın görevini biran önce bırakması gerektiğini savunuyor.