Sendika çalışmalarının yanı sıra, severek ve ideolojik siyaset yaptığının altını çizen Şimşek, "Deneyimim ve parti içinde önemli görevlerimle partimden ziyade halk için siyaset yapacağım" dedi.

GÖREV ADAMI OLMANIN BİLİNCİYLE ÇALIŞIYOR

Yozgat doğumlu Ali Şimşek'in görevleri arasında, Hamburg Çeşitlilik ve Göç Komisyonu Başkanlığı, Hamburg Çalışma, Sosyal Uyum Bakanlığı'nda SPD temsilciliği ve Bergedorf'ta İGBCE Sendikası yönetim kurulu üyeliği var ve ayni zamanda bir şirkette teknik işlemeci olarak ana işini sürdürüyor. "Parlamenter çalışmalarına kaldığım yerden devam etmek istiyorum diyen Şimşek, halkın sorunlarını ve bu sorunların çözümlerini çok iyi bildiğini söyleyerek, "Çalışmalarıma hemen başlayarak çözümlerin bir parçası olmak istiyorum" diyor.

Özelikle sosyal alanda, tüm alt tabakaya hitap eden, daima işçi ve emekçiden yana ilkeli ve duruşlu bir siyaset yaptığını ve yapmaya devam edeceğini belirten deneyimli siyasetçi, Hamburg Eyalet Parlamentosu  seçimlerinde SPD'den milletvekili adayı olarak gece gündüz çalışıyor. 14 yıldan bu yana aktif siyasetin içinde yer alan ve 2011-2015 yılları arasında Milletvekilliği görevinde de aktif çalışmalar yapan tecrübeli isim  Ali Şimşek, görev süresi boyunca da bir çok önemli projede aktif roller üsetlendi. 23 Şubat 2020'de yapılacak seçimlerde 47. sıradan yeniden milletvekili adayı olan Ali Şimşek, seçmenlerden, yani Hamburg halkından destek beklediğini belirtiyor.

ALİ ŞİMŞEK KİMDİR ?

46 yaşındaki SPD milletvekili adayı Ali Şimşek, meslek yüksek okulu teknik işletmecilik bölümü mezunu ve makine teknisyeni. 22 yıldır sendika üyesi olan Simsek, büyük bir şirkette teknik işletme elemanı olarak çalışmakta, yaklaşık 14 yıldır da aktif siyasetin içinde yer alıyor. 2011 yılında yapılan seçimlerde 59. sıradan direkt miletvekili seçilen Şimşek, 4 yıl eyalet parlamentosunda milletvekilliği yaptı. Ali Şimşek görev süresi boyunca birçok komisyonda önemli ve aktif görevler aldı. Özellikle Hamburg'daki Uyum Müşavirliğinin tekrar yapılandırılmasında
SPD'nin önemli isimi Aydan Özoğuz ile beraber SPD içinde Uyum ve Göç komisyonu kurulmasında ve SPD-Hamburg kurultayında komisyon adına Çifte Vatandaşlık önergesi veren Şimşek, önemli bir çok projeye imza attı.

AİLE BİRLEŞİMİNDE ÇİFTE STANDART UYGULAMASINA SON VERİLMELİ

Şimşek, 2014 yılında parlamentoda yaptığı konuşmada, Almanya’nın Müslüman ve yeni gelişmekte olan ülkelere uyguladığı ayırımcı Aile Birleşimi'nde Almanca zorunluluğuna tepki göstererek büyük dikkat çekti. Parlamentoda büyük yankı uyandıran o konuşmada şu konuları ele aldı: "Almanya aile birleşimi konusunda Avrupa insan Hakları Mahkemesi'nce verilen kararlara ve cezalara aldırmadan bu ayrımcı uygulamaya devam ediyor. Avrupa’nın aile anlayışına aykırı ve doğrudan aile birleşimine müdahale olarak görülen bu uygulama, Mahkemenin “Siz bir aileyi Almanca bilmiyor diye iki yıl ayrı koyamazsınız" demesine aldırmadan ve verilen cezaları ödeyerek uygulamaya aynen devam ediyor. Ancak bu uygulamayı Müslüman ülkeler ve 3. dünya ülkelerine uyguluyor, mesela Avustralya'ya, Japonya'ya, Amerika'ya, İsrail'e uygulamıyor. Ben de konuşmamda bunun özellikle yeni gelişmekte olan ülkelere karşı yapılan ayrımcı bir yasa olduğunu belirttim. Yasanın tekrar gözden geçirilmesini istedik, "yasa düzenlensin" dedik. Uygulama devam ediyor, ama ancak mahkemeye başvuran kazanıyor. Yeniden milletvekili seçilmem halinde bu konuyu tekrar gündeme getireceğim" dedi.

"TOPLUMUN HER KESİMİYLE GÖRÜŞÜYORUM"

Şimşek "Seçim kampanyası kapsamında ilk önce ilişkide olduğumuz çevremizdeki insanlarla, medya çalışanları, çeşitli kurum ve dernek mensuplarıyla konuşuyor, görüşlerini, tavsiyelerini dinliyorum. Normal seçim çalışmalarına ekibimle birlikte Ocak ayında başlayıp hız vereceğiz. Ben 47. sıradan adayım. Hamburglular tercihli oylarla seçimlerini yaparak, temsilcilerini seçecekler. Hamburg il sınırları içerisinde oturan ve Alman vatandaşı olan herkes bana oy verebilir. Benim olduğum sarı listede, insanların 5 oy hakkı var. Ben Hamburglu vatandaşlarımızın 5 oyuna da talibim ama benim için 1 tercihli oy bile kutsaldır."

ALİ ŞİMŞEK'İN  SİYASETTE YAPTIKLARI VE HEFEFLERİ

Siyasi hayatı hakkında açıklamada bulunan Şimşek, bakalım neler söylüyor: "Yıllardır SPD üyesiyim ve parti bünyesinde çalışmalar yapıyorum. Dolayısıyla parti içinde köklü değişiklikler yaptık. Üyeler "yenilik istiyoruz" diyerek Eş Başkanlık sistemini getirdi ve daha sol bir parti istediklerinin sinyallerini verdi. Ben parti içinde yapılacak diğer değişikliklerle daha da başarılı çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Sendikacı olarak yenilikçi bir SPD'den yanayım. Parti içinde kısa dönemde çok güzel işler yaptık. Çeşitlilik Komisyonlarını kurduk. Bu komisyonların amacı SPD içinde daha çok göçmen kökenlinin aktif siyaset yapabilmesini sağlamak. Biz bunun altyapısını hazırladık. Şu anda parti içinde bazı önemli görevlerim var. Kaldığım yerden bu tecrübelerden de yararlanarak hemen çalışmaya başlayacağım. Hamburg'da geçen dönem düzenleyip tekrar yapılandırdığımız bu uyum konseptini daha da genişleterek kendimize amaçlar koyduk."

GÖÇMEN KÖKENLİ KURULUŞLARA HÜKÜMET DESTEĞİ ŞART

Söyleşimizde çok önemli bir noktaya parmak basan SPD Adayı Ali Şimşek, STK, Spor Kulübü, Tiyatro, Müzik ve İnisiyatif gruplarının maddi zorluklar içerisinde kendi yağları ile kavrularak topluma hizmet verdiklerine dikkat çekerek , yapılması gerekenlerin reçetesini de verdi.
"Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan göçmenlerin sayısı çok az. Bunu çoğaltmak için çalışmalar yapacağız. Göçmen kökenli spor dernekleri, kültür dernekleri, bir çok kurum ve kuruluşta fahri olarak çalışan insanlar var. Hamburg'un 11 milyar € bütçesi var ve bu bütçeye sahip bir eyaletin de belirli miktar bütçe ayrılarak uyuma destek olması lazım. Bu konsepte bütçe ayrılmaması, benim karşı çıktığım bir durum. Bu konudaki çalışmalarıma da kaldığım yerden devam edeceğim. Bu kurumlara  zaruri miktarda bütçe ayrılması için çalışacağım. Fahri hizmet veren sivil toplum kuruluşunda çalışan herkes bu bütçeden yararlanmalıdır" diyen Şimşek, sporun ve sivil toplum kuruluşlarının içinden gelen biri olarak bu konunun takipçisi olacağının müjdesini verdi.  

REKABET SİYASETİN MAYASINDA VAR

Ali Şimşek kendi seçim bölgesinde başka adayların da olmasının kendi oylarını etkileyip etkilemeyeceği sorusuna ise şöyle cevap verdi.
"Bütün tercihli oylar herkesi etkiler ama ben seçildiğimde tüm Hamburg'un milletvekili olacağım. Siyasette duruş çok önemlidir. Bu bağlamda herkese hitap eden bir siyaset yapacağım. Görüş ayrılıkları bizim renklerimizdir. Bu çok normaldir ama beni etkileyeceğini tahmin etmiyorum. Ben ilkeli ve ideolojik tarzda çalışıyorum. Her alanda olduğu gibi  Siyasette de  rekabet yarışı olması, demokrasinin mayasında vardır. Bu vesile ile tüm adaylara başarılar diliyorum.

Şimşek, bir milyon 800 bin insanın oyunu almayı düşündüğünü belirterek "Yapılacak olan seçimlerde 47. sıradan adayım. Seçilmem için tercihli oylarınıza ihtiyacım var. İnsanların sorunlarını dinledik ve parlamentoda dile getirdik. Bende onlardan 23 Şubat'ta destek bekliyorum ki onlara hizmet vermeye devam edeyim. Seçmenler sandığa ve oy larını mutlaka kullansınlar. Seçtikleri adaylardan da hesap sorsunlar, “ ne yaptınız” diye. Her türlü konuda her zaman hesap vermeye hazırım. Bana 0176 22 031 254 numaralı telefondan ve 
[email protected] adresinden ulaşabilirler" dedi.

Biz de ALİ ŞİMŞEK'e bu zorlu yarışta başarılar diliyoruz.