Aynı zamanda partinin Meclis Grubu İçişleri Politikası Sözcüsü de olan Jelpke, yaptığı yazılı açıklamada Federal hükümeti Türkiye'de işlenen insan hakları ihlallerinden dolayı suçladı.

Jelpke açıklamasında şunlara yer verdi:  “Erdoğan rejimi Mart ayındaki belediye seçimlerinde yaptığı seçim yenilgisinden sonra, Kürt belediye başkanlarının faaliyelerini yasaklamış ve çalışanlarını gözaltına almıştır. Federal hükümet antidemokratik AKP-MHP rejimi ile işbirliğine derhal son vermelidir.”

BU MANEVRA MUHALEFETE KARŞI ŞİDDETLİ BİR SALDIRIDIR

Kayyım atanmasını AKP-MHP rejiminin bir manevrası olarak erlendiren Jelpke, “Bu manevra, muhalefete karşı şiddetli bir saldırıyı temsil ediyor. AB-Türkiye mülteci anlaşmasıyla, Alman tanklarinin bölgede konuşlanmasıyla, Türkiye'ye  milyarlarca avro'luk destekle Kürt halkına yönelik saldırganlık savaşlarına teslim edildi. Federal hükümet, Türkiye'de işlenen suçlarda ortak edilmektedir. Merkel hükümeti Türkiye”de demokratik muhalefeti açıkça desteklemekten ziyade darbeciler ve savaş suçlularıyla işbirliği yapmayı tercih etmektedir. Bu yönüylle federal hükümet otokratik rejimin tarafını tutmaktadir. Kabul edilemez bir durum” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Sol Parti Federal Milletvekili Gökay Akbulut da “Kayyım atanması Türk hükümetinin  bir kez daha demokrasiden ne kadar uzak olduğunu gösteriyor. Tüm muhalefet şimdi HDP Genel merkezi ile dayanışma göstermeli ve AKP hükümetine karşı birlikte direnmeli! Avrupa anti-demokratik Türk hükümeti ile işbirliğini dondurmalı, kayyim bir darbedir” dedi.

SÜHEYLA KAPLAN