Almanya'nın başkenti Berlin'de Türkiye Büyükelçiliği binası önünde bir araya gelen TKP'li (Türkiye Komünist Partisi) bir grup tarafından, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kararı ile 'İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi protesto edildi.

Bugün saat 14:00 de Tiergartenstraße'deki Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği önünde bir araya gelen grup adına okunan basın açıklamasında, "Feshedilen kadınların yaşam hakkıdır! Her gün bir kadının öldürüldüğü ve kadına şiddetin korkunç bir hızla arttığı Türkiye’de İstanbul Sözleşmesi, yetersiz de kalsa, kadınların şiddete karşı mücadelesinde önemli bir basamak teşkil ediyordu." ifadeleri dikkat çekti.

Eski RAF üyesi tuvaletten mesaj atmış: Beni yakaladılar Eski RAF üyesi tuvaletten mesaj atmış: Beni yakaladılar

Çeşitli dövizlerin taşındığı ve bildirilerin dağıtıldığı gösteride, İstanbul Sözleşmesi'nin feshiyle kadına yönelik şiddetin daha da artabileceği uyarısında bulunuldu.

Alman ve Yunanistan Komunist Partisi adına okunan dayanışma mesajlarının ardından TKP Almanya Örgütü imzalı açıklamada, "45 ülke ve Avrupa Birliği tarafından imzalanmış olan ve Türkiye’de sokakta ve ev içinde günden güne tırmanan kadına yönelik şiddete karşı koruma kalkanı olarak işlevlendirilebilecek bu sözleşmenin hayati önemini bir kez daha vurguluyoruz. Türkiye’nin derhal İstanbul Sözleşmesi´ne geri dönmesini talep ediyor, ülkemizdeki tüm zorluklara karşın bu amaçla mücadele etmekte olan kadınlarla dayanışmamızı dile getiriyoruz." denildi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILSIN

Yaklaşık yarım saat süren gösteri, "Partimizin değerlendirmesine göre İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi, AKP’nin tarikatlar ve çeşitli gerici örgütler ile birlikte laikliğe ve Türkiye’nin ilerici birikimine saldırısının son ayağıdır. Feshedilen kadınların yaşam hakkıdır! Her gün bir kadının öldürüldüğü ve kadına şiddetin korkunç bir hızla arttığı Türkiye’de İstanbul Sözleşmesi, yetersiz de kalsa, kadınların şiddete karşı mücadelesinde önemli bir basamak teşkil ediyordu. Türkiye’de İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için mücadele veren kadınlarla dayanışmamızı ilan etmek ve kadına yönelik şiddetin en ağır biçimde cezalandırmasını talep etmek için T.C. Almanya Büyükelçiliği önündeyiz." içerikli açıklama okunduktan sonra sona erdi.