Polis Kuzey Ren Vestfalya, Aşağı Saksonya ve Berlin Eyaletleri'nde eş zamanlı olarak çok sayıda ev, işyeri ve mülteci yurduna operasyon düzenledi. Berlin Emniyet Teşkilatı'nın koordine ettiği operasyonların, saldırı hazırlığında olan radikal IŞİD örgütü üye ve sempatizanlarına yönelik olduğu belirtildi. 

Berlin'de Federal Savcılık ve Eyalet Emniyet Teşkilatı'nın verdiği bilgiye göre dört daire ile iki işyeri arandı. Hannover ve Attendorn'da ise eş zamanlı olarak mülteci yurtlarında arama yapıldı. Polisin özellikle cihadçı çevrelerde tanınan dört kişiyi aradığı belirtildi. Söz konusu dört kişiden üçü hakkında tutuklama kararı olduğu kaydedildi. Berlin Emniyeti'nden yapılan açıklamada, söz konusu zanlıların büyük bir saldırı hazırlığında olduğu vurgulandı. Polis iki kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınananlardan biri IŞİD üyesi olmakla suçlanıyor ve Cezayir tarafından da aranıyor. Polise göre 35 yaşındaki zanlı Suriye'deki örgüt kamplarında askeri eğitim gördü. Söz konusu zanlı Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın yaptığı çalışmalarda tespit edildi. Zanlının Attendorn'da bir mülteci kabul merkezinde kaldığı belirtildi. Alman Haber Ajansı DPA'ya demeç veren güvenlik uzmanları, saldırının IŞİD tarafından planlandığını belirtti ancak saldırının nerede düzenleneceği konusunda bir bilgi verilmedi. Gözaltına alınan 26 yaşındaki diğer zanlının da Cezayir kökenli olduğu açıklandı. İki zanlının Alman yetkililere kimlikleri hakkında yanlış bilgi verdiği belirtildi.

Polis operasyonlarda silah bulunmadığını açıkladı ancak bazı cep telefonu ve bilgisayarlara el konuldu. Operasyonlarda bir kadın da gözaltına alındı. Ancak polis söz konusu kadının başka bir suç nedeniyle arandığı kaydedildi. (DW Türkçe)