Geçtiğimiz Cuma günü Schleswig Holstein eyaletindeki Jamaika koalisyonu (siyah-yeşil-sarı) hükümeti polislere daha fazla yetki veren bir polis yasasını kabul etti.

Kabul edilen yasa tasarısına göre Schleswig Holstein eyaleti sınırıları içerisinde polise, 14 yaşın altındaki çocuklara da 'Ölümcül şekilde' ateş edebilme hakkı verildi. Kabul edilen yasa tasarısı için uluslararası terörizmin güçlenmesi dayanak olarak gösterildi.  

Eski RAF üyesi tuvaletten mesaj atmış: Beni yakaladılar Eski RAF üyesi tuvaletten mesaj atmış: Beni yakaladılar

Kabul edilen skandal polis yasasına ana muhalefet partisi SPD ve Sol Parti'den sert tepki geldi.

POLİSE ÖLÜMCÜL ATIŞ HAKKI

Yeni polis yasasıyla, Schleswig-Holstein’ın polis memurlarının terör ve suçla mücadelede daha fazla hareket kabiliyeti ve yasal güvenliğe sahip olması amaçlanırken, yasa tasarısı tartışmalarını da beraberinde getirdi. Eski polis yasasına göre kolluk kuvvetleri, istisnai durumlarda da olsa polisin ölümcül atış yapmasına izin veriyordu ancak yeni yasayla birlikte polis 14 yaşın altındaki çocuklara da 'Ölümcül' olabilecek şekilde ateş edebilecek.

SPD VE SOL PARTİ'DEN TEPKİ GELDİ

Çocuklara olası 'Ölümcül' atış yapılmasına karşı çıkan Schleswig Holstein Eyalet Parlamentosu Üyesi (SPD) Stefan Weber, polisin 14 yaşın altındaki çocuklara ölümcül atış yapabilmesinin önünü açan yasa tasarısının SPD için kabul edilemez olduğunu söyledi. Sol Parti'de yasa tasarısın kabul edilmesinden önce Yeşiller' e bir çağrıda bulunarak, polis yasasının sertleştirilmesi önlenmelidir dedi.

CDU: İHTİYAÇ VARDI

Schleswig Holstein İçişleri Bakanı Sabine Sütterlin-Waack (CDU) ise kabul edilen yasa tasarısını savunarak, polis memurlarının net bir yasal çerçeveye ihtiyaç duyduklarını iddia ederek, "Uluslararası terörizm bizi bu tür sorulara açıklık getirmeye zorluyor. Tabii ki bir polis memurunun asla böyle bir operasyona karışmamasını umuyorum." ifadelerini kullandı.

ÖLÜM ATIŞI İÇİN POLİSLERE İZİN VERİLDİ

Tartışmalı yasa tasarısı, polis memurlarının son ölüm atışını yapmasına açıkça izin veriyor. Yeni polis yasası Schleswig-Holstein polisini elektroşok ve vücut kameralarının yanı sıra genişletilmiş tutuklama yetkileri ile donatıyor.