Alman basınına yansıyan haberlere göre aralarında Hessen, Baden Würtemmberg, Bavyera, Saksonya, Rheinland Pfalz ve Kuzey Ren Vestfalya'nın bulunduğu 6 eyalette, korona kısıtlamalarının önümüzdeki hafta içinde gevşetilmesi planlanmaktadır.

14 MART EYALET SEÇİMLERİ ÖNCESİ MAĞAZALAR AÇILACAK

Baden Württemberg eyaleti yetkilileri, Merkel ile Eyalet başbakanlarının yaptıkları son toplantıda berber ve ilkokulların açılması, günlük tüketim ürünlerinin satıldığı marketlerin dışındaki mağazaların kapalı kalmasına devam edilmesi kararlaştırıldığı halde, 1 Mart itibariyle çiçekçilerin ve bahçe malzemesi satılan iş yerlerinin de açılacağını duyurdu.

Yeşiller ile Hristiyan Demokrat Birlik Parti’nin (CDU) Baden Württemberg Eyalet hükümetinin 14 Mart’ta yapılacak Eyalet Parlamentosu seçimleri öncesi başka alanlarda hizmet veren mağazaların açılmasına izin vermeyi planladığı da belirtildi.

RHEINLAND PFALZ VE SAKSONYA'DA İŞ YERLERİ AÇILACAK

1 Mart itibariyle Bavyera’da da çiçekçiler ve bahçe malzemeleri satılan işyerlerinin yanı sıra güzellik salonlarının, manikür-pedikürcülerin ve müzik okullarının, Rheinland Pfalz eyaletinde de giysi ve gelinlikçilerin açılacağı açıklandı.

Saksonya Anhalt eyaletinde de şoför okullarının yanı sıra uçuş ve spor okullarının pazartesi günü itibariyle kapılarını açmaları öngörüldü.

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Başbakanı ve CDU’nun yeni Genel Başkanı Armin Laschet’in de vaka sayısının 35’in altına düşmesini beklemeden farklı alanlarda hizmet veren iş yerleri ile market ve mağazaların açılmasından yana olduğu da belirtildi.