Europol raporu: AB'ye eroin Türkiye üzerinden geliyor Europol raporu: AB'ye eroin Türkiye üzerinden geliyor

Davanın görüleceği mahkeme önünde bir araya gelen kitlenin taşıdığı Erdoğan'ın suçlarını konu alan pankartlara polis tarafından müdahale edilerek el konuldu. Ve bir kişinin kimlik bilgileri polis tarafından kontrol edildi.

Korona ve güvenlik gerekçe gösterilerek katılımcıya kapalı olarak görülmesi düşünülen mahkemeye az sayıda katılımcı kabul edildi. Öncelikle İsviçre Dışişleri Bakanlığı (EDA) üyelerinin tekrar tanık olarak çağrılması girişimi itirazlar sonucu reddedildi.

Salonda bulunan gazetecilerden biri Anadolu Ajansı muhabirlerinden Bayram Altuğ’du. Altuğ, eylem hakkında yaptığı haber ve dava sabahı Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda yargılanan 4 Antifaşisti “Terör örgütü üyesi” ve “terörist” olarak nitelendirdi. Antifaşistlerin avukatları  bu söylemlerin ‘hakaret‘ olarak kabul edilmesi gerektiğini belirterek Bayram Altuğ’un mahkeme salonundan çıkartılmasını talep etti. Bu durumun ardından Altuğ yazdığı tweetleri heyet görmeden sildi. Mahkeme heyeti Altuğ’a ilişkin hakaretten dolayı süreçten çıkartılmasına karar vermek üzere öğle saatlerinde ara verdi.

Atılım'ın haberine göre mahkeme 19 Ocak’ta tanık ifadeleri ve “sanık” ifadeleriyle devam edecek.