Süheyla Kaplan
 Federal Sol Parti Meclis Grubu İç Politika Sözcüsü Ulla Jelpke, aşırı Türk milliyetçisi Bozkurtların Alman Hristiyan Birlik Partileri'nde (CDU) son yıllarda aktif olduklarına dikkat çekerek, “Almanya'da Ülkücüler ve Bozkurtlar“ konulu hükümetin yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.  

 
Jelpke, “ Almanya'da son yıllarda Türk bozkurtlarının, ülkücülerin sayısı yükselmekte. Bir önceki yıl 7000 taraftarı olan aşırı sağ ülkücülerin sayısı 2012 yılı itibarıyle 13 bine yükselmiştir“ dedi.

Alman İç İstihbarat Örgütü Anayasayı Koruma Dairesi tarafından hazırlanan rapora göre, ülkücülerin 2012 yılında Kürt, Alevi, Ermenistanlı, Yahudi ve Homoseksüellere yönelik fiziksel saldırılarda bulunduğu ifade edildi. Raporda, MHP sempatizanı ve ultra milliyetçi olarak adlandırılan  kişilerden şiddete meyilli olanların sayısının hızla arttığı belirtildi.


 Raporda ayrıca, Türk bozkurtların sosyal medyada İsrail ve Yahudilere karşı anti propaganda yaptıkları ve bunun sadece sosyal medyada kalmadığı, bunu uygulamaya geçtikleri kaydedildi.

Sol Parti Meclis Grubu İç Politika Sözcüsü Jelpke ayrıca yaptığı yazılı açıklamada , ülkücülerin ve Türk bozkurtların Almanya'da son yıllarda Merkel'in partisi CDU'da örgütlendiklerine dikkat çekerek Merkel'in ülkücülere mesafe koyması gerektiğini söyledi.
Jelpke, “ Bozkurtların bir toplantısında konuşmak ile ırkçı ve yabancı düşmanı Alman partisi NPD'nin bir etkinliğinde konuşmak arasında pek fark yoktur“ şeklinde açıklamada bulundu.