15 FİLM YARIŞACAK
Bu yıl 15 filmin büyük ödül için yarışacağı ana yarışmanın jüri üyeleri arasında önceki yıllarda ‘Altın Ayı’ ödülü kazanan yönetmenler Mohammad Rasoulof, Nadav Lapid, Adina Pintilie, Ildiko Enyedi, Gianfranco Rosi ve Jasmila Zbanic bulunuyor.

Cevahir'i anlatan Aşkla Sana belgeseli Frankfurt'ta Cevahir'i anlatan Aşkla Sana belgeseli Frankfurt'ta

'Okul Tıraşı', Berlin Uluslararası Film Festivali'nde

Yönetmen Ferit Karahan’ın, yapımcılığını Kanat Doğramacı’nın üstlendiği ikinci uzun metraj filmi ‘Okul Tıraşı’ da 71’inci Berlin Film Festivali’nin ‘Panorama’ bölümüne yer alıyor.

Ferit Karahan'ın yeni filmi 'Okul Tıraşı', 71'inci Berlin Uluslararası Film Festivali'ne Türkiye'den seçilen tek yapım oldu. Dünya sinemasından sıra dışı örneklerin yer aldığı Panorama bölümüne seçilen film, Panorama Seyirci Ödülü de dahil olmak üzere farklı ödüller için yarışacak. Pandemi nedeniyle bu yıl iki aşamalı düzenlenen Berlinale ilk olarak 1 - 5 Mart 2021 arasında sinema sektörüne yönelik etkinliklerini gerçekleştirecek ve programın sonunda, ödül kazananlar açıklanacak. Festivalin, sinemaseverlerin de kabul edileceği ikinci aşaması olan 'Yaz Özel' programı ise 9 - 20 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek