Almanya’nın Nürnberg Belediyesi Meclis Üyesi  olan  Sosyal Demokrat Parti SPD’li Arif Taşdelen Almanya’da Eylül 2013’te

yapılacak genel seçimlerde Bavyera milletvekilliği için aday adayı oldu.Nürnberg Kuzey bölgesinden adaylığını koyan Taşdelen bu bölgeden partili arkadaşı Michael Ziegler’in de aday adayı olması nedeniyle iki SPD’li yapılan toplantıda karşı karşıya geldi. Toplantıyı SPD Nürnberg Parti Başkanı Michael Vogel yönetti.

 

KENDİLERİNİ SEÇMENE TANITTILAR

 

13 Kasım tarihinde toplanacak olan SPD ’li delegeler,Bavyera Milletvekilliği adaylığı için Arif Taşdelen ile Michael Ziegler arasında bir tercih yapacak.

 

Bu amaçla SPD tarafından ilk kez yapılan adayların kendilerini tanıtım toplantısında Taşdelen ile Ziegler karşı karşıya geldi adeta söz düellosu şeklinde geçen toplantıyı çok sayıda Türk sivil kuruluş başkan ve temsilcileri de takip etti.

 

MİNARELİ CAMİ İSTEDİ

 

Michael Ziegler konuşmasında, Hıristiyan olmasına karşın Minareli camiye karşı olmadığını belirterek Türk asıllı seçmenlere mesaj gönderdi.

 

Arif Taşdelen ise milletvekili seçilmesi halinde hakkaniyete dayalı eğitim, yabancılara seçme ve seçilme hakkının verilmesi konusunda çalışmalar yapacağını belirtti. Taşdelen toplantıya eşi Zhoan ve 17 aylık kızı İlayda ile katıldı.