O memurları

görevden alın


ALMANYA Türk Toplumu (ATT) Genel Başkanı Kenan Kolat, Rheinlad-Pfalz Eyaleti Başbakanı Kurt Beck’e mektup yazarak, Betzdorf’ta evine giren iki ırkçıyı ihbar eden bir Türk aileyi kelepçeleyen polisin tutumunu eleştirdi.

Kolat, mektubunda, “Siyaset ve polis, NSU’nun seri cinayetlerinden bir sonuç çıkarmadı mı?” diye sordu. Mektupta, bu eyalette yaşayan Korkusuz Ailesi’nin evine giren iki kişinin tehditler savurduğu ve iki çocuğu bulunan ailenin derhal polise ihbarda bulunduğu belirtildi. Ailenin, saldırı anının bir bölümünü cep telefonuna da kaydettiği belirtilirken, olay yerine gelen polisin ise sorgusuz sualsiz aile babasını kelepçeleyip gözaltına aldığı hatırlatıldı.

Aileyle irtibata geçerek yaşananları bizzat dinlediğini belirten Kolat, “Bu olay, polisin NSU cinayetlerinden ders çıkartmadığını ve yine önyargılarla hareket ettiğini gösteriyor” dedi. Kurt Beck’ten aileye ziyarette bulunup, ilgili memurları görevden almasını isteyen Kolat, aynı zamanda ailenin güvenliğinin sağlaması gerektiğini belirtti. Kolat, mektubunda, “Eğer bu aileye bir saldırı daha gerçekleşirse, o zaman eyalet hükümeti de sorumlu olacaktır” dedi. Kenan Kolat, bu olayın kurumsal ırkçılığı bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade etti.