Caddeyi canlandırmak ve Köln'deki birliktelik ortamını güçlendirmek için düzenlenen festival bu yıl 5 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.

Festival çerçevesinde 27 Mayıs'tan itibaren Köln'ün farklı semtlerinde güncel konulara ilişkin sahne tartışmaları düzenlenecek. Bu yıl ki festivalin parolası ise, “Birlikte durmak-Birlikte yaşamak-Birlikte konuşmak.”


“Irkçılığa karşı bir cevap”

Geçmiş yıllarda olduğu gibi yine festival günü Keup caddesine kurulan sahnelerde konserler ve çeşitli şovlar olacak.



Esnaf sokakta tezgah kurarak konuklara Türkiye mutfağının en güzel lezzetlerini sunacak. Birlikte Sanat ve Kültür Festivali'ndeki etkinliklerin duyurulması amacıyla Köln Anakent Belediye Başkanı Henriette Reker'in de katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. Foyer des Schauspiel Köln salonundaki basın toplantısında Reker, festivali sağcı şiddete ve ırkçılığa karşı sivil toplumun bir cevabı olarak nitelendirdi.

Keup Caddesi Esnaf Birliği Başkanı Meral Şahin ise festivalin önceki yıllarda olduğu gibi renkli geçeceğini söyledi. Şahin, “Cadde esnafı olarak festivalin en iyi şekilde geçmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Festival her kesimden insanın bir araya geldiği bir ortam olacak” dedi.