Deutsche Welle’nin haberine göre, Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, ülkedeki Müslümanlar tarafından kurulan 7 derneğin temsilcisi ile bir araya geldi. Toplantıda ilk kez 8 yıl önce dönemin Federal İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble tarafından düzenlen İslam Konferansı'nın yeniden yapılandırılması, hedef ve işleyişi ele alındı. Yeni İçişleri Bakanının bu girişimi Müslüman dernek yöneticileri tarafından olumlu karşılandı.

Bakan Thomas de Maiziere, taraflar arasındaki olumlu ve yapıcı geçen diyaloğun önümüzdeki haftalarda da sürdürüleceği, mart ayında Müslüman kuruluşların temsilcileriyle yeniden toplantı yapmayı planladığını açıkladı. Almanya Türk Toplumu Genel Başkanı Kenan Kolat, mevcut çalışma gruplarının sayısının azaltılmasının planlandığını söyledi. Kolat, hastane, bakım evi ve cezaevlerinde İslami din görevlilerinin görev yapması ve söz konusu kurumların Müslümanların ihtiyaçlarını daha fazla dikkate alması noktalarında mutabakat sağlandığını kaydetti.


Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Dr. Bekir Alboğa, katıldığı toplantının samimi ve dostane bir havada geçtiğini söyledi.