Adil Yiğit

50 BİN KİŞİ KOBANE İÇİN YÜRÜDÜ


Alman basınının yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşe, Türk basını ilgisiz kaldı. ;Şengal'den Kobane'ye' sloganıyla yapılan ve Kaiser- Wilhelm Ring meydanında başlayan yürüyüşte Almanca, Kürtçe ve Türkçe dövizler taşındı. Kobane'deki IŞİD vahşetine karşı düzenlenen protesto gösterisi NRW Eyalet Parlamentosu önünde yapılan konuşmalardan sonra sona erdi..


Düsseldorf'ta yapılan gösteriye katılanlar arasında gençler ve ulusal kıyafetli kadınların çokluğu dikkat çekti.



Brüksel Parlamentosu önündeki Açlık Grevi eylemcilerin en önde yürüdüğü gösteride, en çok, 'Terörist Erdoğan', 'Terörist Türkiye', 'Biji Berxwedane  Kobani', 'Yaşasın Uluslararsı Dayanışma', 'Dün Şengal, Bugün Kobani, Yarın ? , 'Kobani IŞİD'e mazar olacak' sloganları atıldı.



YPG EŞBAŞKANI SALİH MÜSLİM: 'KOBANE DÜŞMEYECEKTİR'


Eyalet Parlamentosu önündeki meydanda saygı duruşuyla başlayan mitingte
PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, kitlenin yoğun alkışları ve zılgıtları arasında heyecanlı bir konuşma yaptı. Müslim, “Bu direniş sayesinde YPG ve YPJ güçleri savaşmaktadır. Şunu net bir şekilde söylemem gerekiyor ki, Kobanê'de hiç bir savaşçımız ve yöneticimiz geri çekilmemiş ve mücadele içerisindedir.



Herkes bunu çok iyi bilsin Kobanê düşmeyecektir." dedi. 
NAV-DEM Eşbaşkanı Yüksel Koç, Sol Parti Parlamento Fraksiyonu dış politika sözcüsü Wolfgan GehrckeAABF Genel Sekreteri Özgür ÖzHDP Parti Meclisi Üyesi Pınar AydınlarGüney Kürdistanlı GORAN Hareketi adına İdris Omar yapılan konuşmalarda, Kobane için dünya insanlığı ve BM'nin ayağa kalkması gerekir dediler.



TERÖRIST ERDOĞAN SLOGANI ALANDA YANKILANDI

'Türkiye'nin IŞİD çetelerine silah sevkiyatı yaptığı kesinleşmiştir' içerikli konuşmalar sonrası kitlenin hep bir ağızdan haykırdığı "Erdoğan Terörist", "Türkiye Terörist" sloganı  alanda yankılandı. 



KCK Yürütme Konseyi ise yaptığı yazılı açıklamada yürüyüşe destek veren bütün kuruluşları selamlayarak, "Gün birlik günüdür. Özgürlük birlikten geçer. Ancak bu şekilde DAİŞ çetelerine karşı mücadele edebilir ve geçit vermeyiz. Halkımız yürüttüğü mücadele ile bu defalarca ispatlamıştır. Bugünde bu bilinç ile sokakta olmalı ve mücadele etmelidir" denildi.


Almanya Kürt Demokratik Toplum Merkezi (NAV-DEM) ve PYD öncülüğünde yapilan yürüyüşe,

AABK, MLKP, FKE, FEDA, PÇDK, CİK, PJAK, Partizan, ATİK, ADHK, YDG, ÖDP, Devrimci Yol, MLPD, Sol Parti Gençlik, TİKP, Rote Aksiyon, DİDF, Odak, Avrupa Koçgirililer Birliği, Bir-Kar ve SDAJ katılarak destek verdiler.