Geçmişten günümüze bakıldığında Türkiye’nin bugünkü potansiyeline ulaşmasında 2 önemli faktiör vardır.

1.Cumhuriyet.

2.Almanya.

Osmanlı yıkıldığında koca İmparatorluktan şuan çıkan Devletler aynı eğitim seviyesinde ve aynı yaşam standardındaydılar.

Atatürk ve arkadaşlarının kurmuş olduğu Cumhuriyetle Ülke bir anda eğitimde büyük başarı yakaladı ve okuma yazma oranı ortalma yaklaşık %5 lerden 15 yılda %40 lara yükseldi.

Karma ekonomik modelle kurmuş oldukları KİT’ler,bankalar vs.ekonominin temelini oluşturup, genç nufus eğitim ile desteklendiğinde, kalifiyeli elemanlar yetiştirildi ve yerli yetişen Mühendis vs. eğitimli nufus üretime girince, Dünya’da en büyük büyüme oranı yakalanmış oldu.

Birde Atatürk ve arkadaşlarının Ülkeyi 2'ci Dünya savaşına sokmadan dışarıda tutulması, yetişen genç nufusu da korumuş oldu.

Avrupa’da aynı dönemin gençliği savaşta kırılırken,Türkiye’de yetişen gençlik akıllı politika ile sağlam kalmış oldu.

Türkiye’nin osmanlıdan kalan diğer Devletlerden bugün 2 adım ileride gitmesinin ana nedenei budur.

1950'lerden itibaren, Dünya yeni düzenine planlandığında, Atatürk ve arkadaşlarının ‘’Din’’ anlayışı sömürgeci ülkelerin istemediği din anlayışıydı.

Zira laik eğitim ve Kurân'ın türkçeleştirilip halkın Kur’anda yazılanları anlaması batının özellikle İngilizlerin işine gelmiyordu.

Avrupa bilhassa Almanya’nın 2'ci Dünya savaşı sonrası taş taş üstünde kalmamazcasına yıkımı ile yeniden inşa mecburiyeti, galip devletlerin siyasetinde değişim yaptı ve İslam coğrafyasından hem Almanya’nın nufus yapısını bozmak, yeniden ırkçı Devlet olmasını önlemek, hemde İslamı Türklerle kontrol etmek için Türkler misafir işçi olarak getirildiler.

Unuttukları gelenlerin insan olmasıydı.

Onlar Türkleri işlerini yaptırtıp köle olacak kullanacaklarını sandılar ama gidenler orada yeni yerleşim alanları oluşturunca, ekonomik kaynak ile kökenle bağları her alanda gelişti.

Almanya,Türkiye’nin kaderini 3'cü kez değiştirmede vasıta oldu.

1.Viyana bozgunu (1683)

2.1'ci Dünya savaşındaki ortaklık.

3.Almanya’ya getirdiği işçilerle modern Türkiye’nin inşası.

Almanya,oraya giden 3 milyon Türkiye kökenli vatandaşı staj yaptırtır gibi eğitti.

-Çağdaş üretim tekniklerini gösterdi.

-Kültür olarak eğitti. Almanya’daki vatandaş Türkiye’ye izine gelse dahi Almanya yaşamı hakkında bilgi getirdi ve köyünde evler yaptı.

-Almanya,Türkiye’nin 70 cente muhtaç olduğu dönemde Türk işçileri vasıtası ile finansörlük yaptı. Can kurtaran bankacılık görevi gördü.

-Oradaki çocukların eğitimini tamamlanıp,bir jenerasyonda aradaki farkı kapatan Türkiye kökenliler bundan sonra Dünya vatandaşı olarak, Dünya oyuncusu olabilme olanakları verdi. Vs.vs.

Son 1000 yıldır (Haçlı seferleri-Selçuklu)Avrupa ve islam coğrafyasının kaderini değiştiren milletler olarak gelecekte de genetik harmanlama ile Dünya da super güç olma, bugünkü ABD’nin gördüğü görevi üslenme alanında büyük ilerlemeler olacaktır.

Gelecekte Türkiye’ye yine en yakın Devlet Almanya, Almanya’nın da geleceğini garanti altına alacak Devlet Türkiye olacaktır.

İki devlet arasındaki ilişkiler siyasetçilerden bağımsız olarak gelişmektedir.

Gelecekte Almanya,Türkiye’nin vazgeçilmezi, Türkiye’de Almanya’nın vazgeçilmezidir.

Avrupa da gelişen yeni millet kavramındaki homojen yapıda Türkiye kökenlilerde önemli görevler alacaktır.

İki ülke ilişkilerde keskinlikten kaçınmalıdırlar.

02.05.2015