Corona’ya karşı Nano teknoloijiyi Türk işadamı üretiyor

Krefeld’de yaşayan Türkiye kökenli işadamı Cevdet Çolakoğlu, ABD’li profesörlerin „Soğuk plazma teknolojisi“ ile coronavirüsü temizleyen sistemi üretiyor.

Filtre gerektirmeyen, zararlı ışın yaymayan sistem, her iklimde ve her ortamda çalışıyor. Ortamın büyüklüğüne göre milyonlarca iyon yayan Nano teknoloji sistem yüzde 99.9 oranında virüs- bakteri, maytı temizliyor. ABD’nin onayladığı yeni teknoloji, Almanya’dan da ilk onayını aldı.

Zaporijya Nükleer Santrali'ne 'topçu atışları yapıldı' Zaporijya Nükleer Santrali'ne 'topçu atışları yapıldı'

 Corona virüs ile mücadelede en büyük adımı bir Türk işadamı attı. Krefeld’de şirketi bulunan Cevdet Çolakoğlu, Nano Teknoloji ile çalışıp, ortamdaki virüsleri yüzde 99.9 yok eden Soğuk Plazma Teknoloji’sini üretmeyi başardı. Sistem, Türkiye dahil her yerde yakında hizmete sunulacak.

EV, ARABA, BİNA, OKUL; HER YERDE

Bütün kapalı alanlarda, okul binaları, okullar, tren- uçak- otobüs, ev, otomobil, AVM, düğün salonu ile evlerde kullanılabilecek olan cihaz, sürekli milyonlarca iyon dağıtıyor ve Almanya’daki makamlardan da onay aldı. Amerikan İlaç Onay Enstitüsü (FDA), bu tür cihazların zararlı etki alt sınırını 0.50 kabul ederken, bu teknoloji de bu sınır en zararsızın yarısı oranında 0.25 çıkıyor.

Coronaya karşı en etkili ve sağlıklı yöntem olan „Soğuk Plazma Teknoloji“ ile havalandırmayı üretin Çolakoğlu, ilk talep İtalyan Demiryolları’ndan geldi ve 8 bin vagona bu cizahı yerleştirmek istediği belirtildi. Bir çok kurum ve kuruluş da, yeni tip coronasavar için görüşmeler yapıyor.

DÜNYA İÇİN ÜRETECEK

Bir İranlı ile bir ABD’li profesörün geliştirdiği „Nano teknoloji“ ile her ortamı coronavirüsten temizleyen yöntemin, Türkiye dahil Avrupa’daki 37 ülke için üretme, geliştirme ve bu ülkelere tedarik etme hakları Krefeld’deki Samco GmbH’nın olurken, Almanya’da da denetleme kurumu ilk onayını verdi, gerekli patentler alındı. Ayrıca, dünyanın geri kalan ülkelerine üretim ve tedarik için de, ABD’li buluş ve patent sahibi kişilerle özel bir ortaklık kuruldu.

Üretici firmanın sahibi Cedet Çolakoğlu, şimdi her ortam için teknolojiyi uyarlamaya çalışıyor. Çolakoğlu, sistemin filtre gerektirmediğini, radyoaktiv olmadığını, ultraviyole ışını yaymadığını, her iklimde çalıştığını ve çok büyük hava akımlarını bile kalibre edebildiğini açıkladı. Nano teknoloji ile çalışan virüs yok edici sistem, yüzde 99.9 oranında başarı sağlıyor.

ZARARLI IŞIN YOK, FİLTRE YOK

Türkiye dahil, tüm AB üyesi ülkelere yeni ürünü hatırlayan Çolakoğlu’nun bu hakkı alması Almanlar’ı da şaşırttı. Almanya’da üretilen ve corona temizleyen cihazlarda, filtreler kullanılıyor. Filtre değişimi sırasında virüs yayılabiliyor, üstelik bu kadar etkili değil. Alman uzmanlar, bu sistemi alabilmek için çok uğraştı ancak patent hakları Türk işadamı Cevdet Çolakoğlu’nun elinde. Çolakoğlu’nun bürosu, Avrupa’nın her yerinden gelen işletmecilerle dolup taşıyor. İtalyan Demir Yolları, tüm vagonları için üretim isterken, başka birileri, düğün salonları ya da soğuk hava depoları için. Uçaklar, taksiler, evler, bürolar için de şu anda farklı boyutlarda ve etkinlikte olanların üretimleri planlanıyor.

NASIL ÇALIŞIYOR?

Soğuk Plazma Teknolojisi virüsleri , bakteri, maytlar ve diğer zararlı virüsleri de yok ediyor. Sistem, havadaki oksijen atomlarına enerji yüklüyor. Böylece oksijen atomu, negatif oksijen iyonuna dönüştürülüyor. Enerji yüklenmiş negatif oksijen iyonları ise havada bulunan tüm mikroorganizmalarla reaksiyona giriyor. Çok sayıda insanın bulunduğu, ya da havalandırılması yapılan tüm ortamlarda bulunan virüsler yüzde 99.9 oranında etkisizleştiriliyor.