Saldıran polis tespit edilemedi

1 Mayıs 2020'de televizyonn ekibi ile birlikte Berlin Kreuzberg'deki polis operasyonunu görüntülemeye çalışırken polisin saldırısına uğrayan gazeteci Lea Remmert'ın, 10 bin euroluk tazminat talebi ile açtığı dava mahkeme tarafından reddedildi.

Eski RAF üyesi tuvaletten mesaj atmış: Beni yakaladılar Eski RAF üyesi tuvaletten mesaj atmış: Beni yakaladılar

Soruşturma dosyasındaki video kayıtlarının, bir polis memurunun yüzüne yumruk attığını açıkça gösterdiğini söyleyen Lea Remmert, buna rağmen failin bulunamaması nedeniyle prosedürün durdurulduğunu söyledi. "Kimsenin orada bir şey görmediğine inanamıyorum." diyen Remmert, vücudunda çürüklerin olduğunu ve iki ön dişinin kalıcı olarak hasar gördüğünü söyleyerek, hukuk mücadelesine devam edeceğini söyledi.

'Hukukun üstünlüğüne güvenmiştim'

"Şimdiye kadar hukukun üstünlüğüne ve polise güvendim ama artık güvenmiyorum. Zaten neredeyse 1.000 Euro'luk diş masraflarım var ve gelecekte ön kesici dişlerimi kurtarmak için implantlara ihtiyaç duyulacak. " diyen Remmert, davanın da pahalı olabileceğini, olası 20 bin Euro'luk bir mahkeme masrafı ile karşılaşabileceğini ve davayı kaybetmesi durumunda bu maliyeti karşılayamayacağını söyledi. Öte yandan Alman Gazeteciler Sendikası (DJU) Berlin-Brandenburg Eyalet Müdürü Jörg Reichel, Gazeteci Remmert'in 'Polis şiddetine karşı davalar' için destek sağlayan kuruluşlarla iletişime geçebileceğini ayrıca Verdi Sendikası'na üye olması durumunda gerekli hukuksal desteğin sağlanabileceğini söyledi.