Almanya'da Federal İstatistik Dairesi, BioNTech’in Alman ekonomisinin büyümesinde etkisinin fark edilir olduğunu belirtti. 

Makroekonomi ve İş Döngüsü Araştırma Kurumu (İMK) ile Kiel merkezli Dünya Ekonomisi Enstitüsü (İfW) BioNTech’in Almanya’da gayri safi milli hasılaya olan katkısını hesapladı.

Tren Makinistleri Sendikası yeniden 'grev' dedi Tren Makinistleri Sendikası yeniden 'grev' dedi

İMK Bilimsel Direktörü Sebastian Dullien, BioNTech’in, Alman ekonomisinin büyümesinde, açık bir etkisi olduğunu kaydetti. IfW’de Ekonomi Almanya bölümü Nils Jannsen de, gayrisafi milli hasılanın yıllık resmi verilerinde ilk kez aşı geliştiren şirketin lisans girdilerinin de yer aldığını belirtirken, “Almanya’nın toplam ekonomik büyümesinin yaklaşık yüzde 0.5’ini tek başlarına karşılamış olmaları kuvvetle muhtemel“ açıklamasında bulundu.

BioNTech’in etkisinin ihracata da yansıdığına dikkat çekildi. İMK ve İfW, BioNTech’in başarısı olmadan Almanya’da Gayri Safi Milli Hasıla’nın yalnızca yüzde 2.2 büyüyeceğini hesapladı. İMK uzmanı Sebastian Dullien, “Tek bir Alman şirketinin büyümeye bu kadar katkıda bulunduğunu hatırlamıyorum” dedi.

Uzmanlar, BioNTech’in Alman ekonomisine katkısını değerlendirirken başka bir artı katkısına da dikkat çekti. BioNTech’in ek olarak, yurt dışından nispeten çok az sayıda ürün ithal ettiğini söyleyen Dullien, “Yani bu neredeyse tamamen yerli bir değer yaratmadır. Bunun ekonomik büyüme üzerinde doğrudan olumlu bir etkisi var“ dedi. BioNTech’in, yeni mRNA teknolojisine dayanan aşı üretimini Marburg’da gerçekleştirdiği ve bu nedenle ABD’li ortağı Pfizer’dan milyarlarca üretim ücreti tahsil ettiği ifade edildi. Dullien, şirketin etkileyici başarısının Almanya’da mükemmel bir araştırma ülkesi olduğunu gösterdiğini söyledi.