Eskişehirspor'un renklerine bağladığı 20 yaşlarındaki Sırp futbolcular Andrej Mrkela ve Goran Causic tesislerde düzenlenen basın toplantısında kırmızı- siyahlı takımın formasını giydi, temsili olarak imza attı. İkisi de orta saha oyuncusu olan yeni transferler hakkında bilgi veren Eskişehirspor Kulübü Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz şöyle dedi:

"Eskişehirspor'da transfer bitmez. Çünkü Süper Lig takımı olarak her zaman transfere hazırlıklı bir takım olduğumuzu ifade ediyoruz. Bugünde transferin resmi tarihine henüz daha günler var iken iki tane futbolcuyu Eskişehirspor'umuza kazandırdık. Tabi resmi sözleşmeleri tarihi geldiğinde yapılacak. Bugün kulüpler arasında, futbolcular arasında protokol gerçekleştirilmiş durumda. Her iki futbolcu 20 yaşında, her ikisi de kendini ifade etmiş uzun süre takip ettiğimiz iki futbolcu. Özellikle yaklaşık bir yıldır gözlem ekibimiz tarafından takip edilen ve Ersun hocanın da tanıdığı futbolcular."

Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz, Goran Causic ile 4.5 yıllığına, Andrej Mrkela'yı ise 1 yıllığına opsiyonlu olarak kiraladıklarını söyledi. Şahbaz şu bilgileri verdi:

"Causic 1 milyon Euro bonservis bedeli ile kulübümüze yarım sezonda dahil olmak üzere 4.5 yıllığına transfer oldu. Bonservis bedeli olarak 1 Milyon Euro'ya anlaşıldı. Yarım dönem için 150 bin Euro, 2013-2014 sezonu için 300 bin Euro, 2014-2015 sezonu için 300 bin Euro, 2015- 2016 sezonu için 400 bin Euro, 2016-2017 sezonu için de 400 bin Euro olmak üzere kendisiyle sözleşme yapıldı. Andrej Mrkela ise 100 bin Euro'ya kiralık olarak bu sezon bizimle birlikte olacak. Satın alma opsiyonlu olarak kiralamış bulunuyoruz. Satış opsiyon bedeli ise 1 milyon Euro şeklinde. Eğer kendisiyle anlaşırsak uzun süre devam edersek satış opsiyonlu olarak devamı gerçekleştirilecek. Her iki futbolcunun da faydalı olacaklarına inanıyorum. Bu iki futbolcun kendi liglerinde ve Avrupa'da çok takımlar tarafından talipleri olduğunu biliyoruz. Ama kulübümüzün hem de başkanımızın yakın markajları Ersun Yanal'ın yakın markajı bu iki futbolcu Eskişehirspor'a kazandırmıştır."

Tercüman aracılığı ile konuşan Goran Causic, "Eskişehirspor ile olarak aldığımız bilgiler çok güzeldi. Fakat bizi çeken tarafı özellikle kulübün Avrupa hedefin olmasıydı. Daha önce Ersun hocamızla da kulübün diğer bireyleri de iletişim halindeydik. Romanya da gerçekleştirilen turnuvada bizi takip etmişlerdi. O zamandan beri takip etmişlerdir. Gerçekleştiği için transferi çok mutluyuz. Elimizden gelenin en iyisini vermeye çalışacağız" dedi.

Andrej Mrkela ise "Öncelikle Eskişehirspor gibi bir kulübe geldiğimiz için çok mutluyum. Ama daha öncede babam Türkiye'de futbol oynadığı için bir yıl yaşamıştım Türkiye'de babam Beşiktaş'ta futbol oynamıştı. Dolayısıyla Türkiye'de olmaktan da ayrıca mutluyum. Eskişehirspor gibi bir kulübede imza attığımız için çok mutluyum. Kulübün hedefleri doğrultusunda katkı vermek için elimden gelen en iyisini yapmaya çalışacağım" diye konuştu.