Mustafa Akpolat

HAMBURG TÜRK BASIN BİRLİĞİ GENÇLEŞTİ

Saat 11'de kahvaltı ile başlayan toplantı, belirlenen gündem maddeleri sonrası saat 12:00'den 15:00'e kadar devam etti. 

Divan Başkanlığına Süleyman Kayhan, başkan yardımcılığına Ali Akdemir ve yazmanlığına Fehime Şahin’inin seçilmesinden sonra, hayatını kaybeden basın emekçileri için bir dakikalık saygı duruşuyla devam etti.

HTBB Başkanı Hüseyin Dörtyol'un faaliyet raporunu okumasından sonra, mali rapor ve denetleme kurulunun raporu okundu. Tüzükte yapılmak istenen bazı maddelerin değiştirilmesi önerisi tartışılarak değişiklikler yapıldı. Hangi üyelerin oy hakkı olduğunun belirlenmesinde, kimi zaman tansiyonun yükseldiği ve tartışmaların yaşandığı genel kurulda, Dernek Başkan'ı seçimi gerçekleştirildi. 

BASIN MENSUPLARINA SERT TUTUM TARTIŞMASI GERGİNLİK YARATTI


6 Nisan pazar günü 3'üncü Olağan Genel Kurul'u yapılan Hamburg Türk Basın Birliği (HTBB) toplantısında, HADD Başkanı Coşkun Coştur'a yapılan eleştiri, salonda tartışma yarattı. Basın mensuplarına şık olmayan davranışlarıyla tanımlanan Coştur'un, kendisini eleştiren gazetecilerin "özür dilemelerini" istemesi hayretle karşılanarak, tepki topladı.


Çoştur'un HTBB'ye üyeliği konusunda Yönetim Kurulu'nun net bir kararı almaması sonuca bağlanamadı, denetleme kurulu üyesi Adil Yiğit söz alarak "darbeci bir mantıkla kimsenin Basın Birliği'ni yönetmeye kalkışmasına izin vermeyeceklerini ve HTBB'nin 'objektif ve şeffaf ol' anlayışıyla faaliyetlerine devam etmesi gerektiğini" savundu. Bunun üzerine Coştur, toplantının sonunu beklemeden salondan ayrıldı... 


 ERDAL ALTUNTAŞ BAŞKAN, ADİL YİĞİT BAŞKAN YARDIMCISI

HTBB'nin kuruluşundan bugüne dört Başkanı, Mehmet Atak, Erdal Altuntaş, İkbal Özakıncı ve Hüseyin Dörtyol birarada.

Önerilen adayların belirlenmesinden sonra, tek aday üzerinde anlaşılarak, Erdal Altuntaş yeni başkan olarak seçilirken, başkan yardımcılığına da oybirliği ile Adil Yiğit seçildi. 
Yapılan gizli oylama ile yönetim kurulunun 3 asil 2 yedek üyesi de seçildi. 


HTBB'nın en genç Başkanı olarak seçilen Erdal Altuntaş'ı Divan Başkanı Süleyman Kayhan kutlarken.

YENİ YÖNETİMDE ÜÇ KADIN ÜYE

Yönetim kurulu üyeliklerine, Nebahat Uzun, Süheyla Kaplan, Ertaş Arçelik, yedek üyeliklere de Sedat Açıkbaş ve İkbal Özakıncı seçildiler. Denetleme kurulu üyeliklerine de, Kadir Taçgın, Ali Akdemir ve Mustafa Akpolat seçildiler. Son gündem maddesi Temenni ve dilekler ile son bulan genel kurulun güzel bir atmosferde bitirilmiş olması, yeni başkan Erdal Altuntaş'ın teşekkür konuşmasıyla son buldu.

Foto:Kadir Taçgın