Hayatını kaybedenlerin çoğunun kadın ve çocuk olduğu belirtildi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, kazayla ilgili yaptığı basın toplantısında otobüste 3'ü erkek, 31'i kadın toplam 34 kişinin bulunduğunu, yolcuların Anneler Günü'nü Marmaris'te geçirmek için İzmir Buca'dan yola çıktıklarını ifade etti.

Kimlik belirleme sürecinin devam ettiğini kaydeden Vali Çiçek, "Kazanın, midibüsün freninin boşalmasıyla gerçekleştiği değerlendiriliyor. Bir tur şirketi değil. Ticari araç. Aracın gerekli kontrollerine bakıldı bir sıkıntı görülmedi" dedi.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, "Durum vahim, çok sayıda can kaybı var. Kazanın sürücü hatasından kaynaklandığını düşünüyorum" diye konuştu.

Olay yerine Muğla ve Marmaris'ten çok sayıda ambulans, AFAD ve belediye itfaiye ekipleri sevk edildi.

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) aktardığına göre, otobüsün Muğla-Marmaris karayolunun keskin virajların bulunduğu Sakar Geçidi rampasında freninin boşaldığı, sürücünün kontrolü kaybetmesiyle aracın hızla yol aldığı iddia ediliyor. Araç, 20 metrede mesafedeki alt yolda, başka bir otomobilin üzerine düştü.

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, yaralılara kaza yerinde ilk müdahalenin yapıldığını ve yaralılar arasında durumları ağır olanlar bulunduğunu söyledi.

DHA, yolcuların çıktığı İzmir Buca'da kaymakamlığın kriz masası oluşturduğunu ve aileleri kazayla ilgili bilgilendirdiğini aktardı.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, yolcuların kalktığı Yaylacık mahallesinde yaptığı açıklamada "Vatandaşlar endişe içinde yakınlarından haber almaya çalışıyor. Bizler de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Midibüste kimlerin bulunduğunu öğrenme çabası içindeyiz. Başımız sağ olsun" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan başsağlığı mesajı

Çin'in başkenti Pekin'i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kazaya ilişkin başsağlığı mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen elim trafik kazasında, çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından dolayı fevkalade müteessirim. Kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Bu tür acıların önüne geçebilmek için gereken tedbirlerin süratle alınması hususunda ilgili tüm kurumlarımızın gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Bursa'da kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Elim bir kaza. Gerek Marmaris gerek Buca belediye başkanlarımız olayı bütün ayrıntılarıyla öğrenmeye ve aileleri, cenazeleri İzmir'e taşımaya çaba harcıyor. Allah'tan rahmet diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun. Sabırlar diliyorum" dedi.(BBC)