Fulya Omaç /Sakız Adası - Yunanistan




 ANTONİS GÖZYAŞLARIYLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

 

51 yaşında hayata gözlerini yuman Palios’un cenazesi 30 Eylül Pazartesi günü Vrandatos Köyü’nde Agios Nikolaos Kilisesi’nde yapılan ayin ve törenin ardından Mersinidi Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kilisede yapılan cenaze törenine ailesi başta olmak üzere, Sakız Belediyesi Başkan Yardımcılarından Dr. Dimitris Mantikos, Sakız Belediyesi Eğitim Kurulu Başkanı Nikos Niktas, Sakız eski Belediye Başkanlarından Markos Mennis, adanın İngilizce dilinde tek resmi rehberliğini yapan Thomas Karamüslis, ada esnafı, kitaplarını yayınladığı yazarlar ve dostları katıldı.


Kilisenin içinden dışarı taşan sevenlerinden küçüğünden büyüğüne hemen hemen herkes tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Törende yüzünün bir kısmı açıkta bırakılan ve gözlerinin renginde mavi üzeri beyaz çizgili gömlek giydirilen Antonis Palios’un tabutu da dantelli örtü ve çiçeklerle süslendi.


Ayin sonrası ailesinin kilise dışında taziyeleri kabul etmesinden önce dostları tabutun etrafından dolaşarak kimi Palios’un saçlarını okşadı kimi de alnından öptü.  

 

ARZULADIĞINIZ GİBİ YAŞAYIN


Antonis Palios
hazırladığı ve Sakız Gümrüğü’nde ücretsiz olarak dağıtılmasını sağladığı Türkçe kitapçığın ön sözünde ‘Arzuladığınız gibi yaşayın’ başlığıyla Türklere hitaben şu ifadelere yer vermişti:

Çok sevgili dostlarımız, çok uzun yıllar boyunca büyük güçler ve her iki ülkenin politikacıları, yüreklerimize nefretle düşmanlık tohumları ektiler. Her iki halk arasında geçmişte ve günümüzde ne kadar olaylar olursa olsun, ne kadar maceralar yaşanırsa yaşansın, bizim aramızdaki güzel dostluğa ve duygularımıza engel olamayacaklardır. Kültürel, geleneksel zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle çeşitliliklere sahip, kozmopolitliliği ve aktivliğiyle her türlü çağdaş gezgini karşılamaya, Türkiye’den gelecek tüm kardeşlerimizi ağırlamaya hazır içten sıcak duygulara sahip halkıyla Ege Denizi’nin incisi Sakız Adamız sizleri bekliyor. Antonis ve Yannis Palios.”