HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş cezaevinde yaptığı görüşmenin ardından kendisine yazılan mektuba cezaevi yönetimi tarafından el konulduğunu öğrendiğini açıkladı.

Başak Demirtaş sosyal medya hesabından, "Selahattin ile görüşten çıktım. İyiydi. Herkese selamları vardı. Bana yazdığı son mektuba, "sakıncalı" denilerek el konulmuş. Dava açıp o mektubu mutlaka alacağım" notunu paylaştı.

Resmi Twitter'da görüntüle

Başak Demirtaş@Basak__Demirtas

Selahattin ile görüşten çıktım. İyiydi. Herkese selamları vardı. Bana yazdığı son mektuba, "sakıncalı" denilerek el konulmuş. Dava açıp o mektubu mutlaka alacağım.

Edirne F Tipi Cezaevi Kapalı İnfaz Kurumu Müdürlüğü tarafından mektubun sakıncalı bulunmasına ilişkin yazılan kararda şunlar dendi:

"Söz konusu mektupta yer alan 'Beraber ve Solo Susmalar' başlıklı yazının tamamında halkın belli bir kesimini sınıflandırıp ayrıştırarak küçük düşürücü, aşağılayıcı ayrıca bu kesime yönelik kin ve düşmanlığa tahrik eden, proveke edici ifadeler ile ceza infaz kurumlarında ve mahkemelerde yapılan eylemlere övücü ve meşru gösteren ifadelere yer verildiği tespit edilmiştir. Ayrıca mektubun göndericisinin özel durumu itibariyle açık ya da kapalı mesaj iletebileceği göz önünde bulundurularak Kurulumuza sevk edilmiştir.

Her ne kadar Mektup Okuma Komisyonu tarafından 'Beraber ve Solo Susmalar' başlıklı yazının tamamında halkın belli bir kesimini sınıflandırıp ayrıştırarak küçük düşürücü, aşağılayıcı ayrıca bu kesime yönelik kin ve düşmanlığa tahrik eden, proveke edici ifadeler ile Ceza İnfaz Kurumlarında ve Mahkemelerde yapılan eylemleri övücü ve meşru gösteren ifadelere yer verildiği tespit edilmiş ise de, yapılan inceleme neticesinde 'Beraber ve Solo Susmalar' başlıklı yazının tamamında halkın belli bir kesimini ayrıştırarak küçük düşürücü, aşağılayıcı, proveke edici ifadeler ile Ceza İnfaz Kurumlarında ve Mahkemelerde yapılan eylemleri övücü ve meşru gösteren ifadelere yer verildiği tespit edilmiştir. Kin ve düşmanlığa tahrik eden ifadelere rastlanılmamıştır. Bu nedenden dolayı söz konusu mektubun içerisinden çıkan 'Beraber ve Solo Susmalar' başlıklı yazının tamamının Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Tüzüğün 91. maddesi 3. fıkrası gereğince ilgilisine çizilerek gönderilmesine..."