KATİLLERİNİ NEFRETLE ANIYORUZ!

Almanya'nın Hamburg şehrinde "Demokrasi ve özgürlük mücadelesi uğruna katledilenleri unutmayacağız" başlığıyla yapılan anmada duygusal anlar yaşandı, katılımcılara kırmızı karanfil dağıtıldı.

Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anmada Temel Haklar İnisiyatifi imzalı bir açıklama okunarak şöyle denildi; " 6 Mart 1993 tarihinde İstanbul Emniyeti ile zamanın kontrgerilla şefi ve özel harp dairesi uzmanı Hanefi Avcı'nın ortak planıyla İstanbul -Kartal’da kaldıkları evde hunharca katledilen demokrasi ve devrim mücadelesinin unutulmaz önder kadrolarından Bedri Yağan, Gürcan Özgür Aydın, Menekşe Meral, Asiye ve Rifat Kasap’ı sevgi ve özlemle anıyoruz. Katillerini nefretle kınıyoruz.

Onlar, ölümleri pahasına kana susamış işkenceci katillere boyun eğmemiş, yoldaşlarını hiçbir koşulda satmamış, devrimciler arası ilişkilere gölge düşürmemiş, özgürlük kavgasının her zaman en önünde yer almış insan güzelleri olarak tarihteki yerlerini koruyacaklardır. Onlar Türkiye halklarının unutulmayan kızıl karanfilleri olarak kalbimizde ve mücadelemizde sonsuza kadar yaşayacaktır.

Onları unutmak, demokrasi ve özgürlük mücadelesine sırt dönmekle eşdeğer anlamdadır. On’lar yarınlarımızın sönmeyen meşaleleri olarak hep yanıbaşımızda olacaklar. Anıları Mücadelemizde Yaşayacak !"