ZKÜ'nün adının, Bülent Ecevit Üniversitesi olarak değiştirilmesi yönünde TBMM'ye sunulan teklif, kentte tepkiye neden oldu. 41 sivil toplum örgütü, 'Karaelmas'a dokunmayın' sloganıyla üniversitenin şehir kampüsü önünde basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 70 kişilik grup adına açıklama yapan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, 20'nci yılını kutlayan ZKÜ'nün bu ismiyle markalaştığını, kurumsal niteliklerini bu isim altında geliştirdiğini ve devam ettirdiğini söyledi. Zonguldak halkının, kente verdiği önem ve değer nedeniyle Bülent Ecevit'e büyük saygısının bulunduğunu, onun ismine karşı olmadıklarını vurgulayan Alabaş, tepkilerinin 'Karaelmas' isminin değiştirilmesi girişimine olduğuna söyledi. Alabaş, şunları kaydetti:

"ZKÜ'nün adı, Zonguldak'ı Zonguldak yapan taş kömüründen gelmektedir. 'Karaelmas', Zonguldak'ta lokantasından berberine, kırtasiyesinden kamu kuruluşuna kadar her yere ve her şeye ismini vermiş, Zonguldak ve bölge ile özdeşleşmiş, markalaşmıştır. Zonguldak bir 'Karaelmas' şehridir. Biz sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri olarak üniversitemizin adının değiştirilmesine karşıyız. Buradaki talebimiz üniversitemize Bülent Ecevit'in adının verilip verilmemesi değil, Zonguldak'a, bölgeye ve ülkemize mal olmuş 'Karaelmas' adının değiştirilmemesidir. Sürekli gelişim halindeki üniversitemizin isim değişikliğine değil daha çok yatırıma ihtiyacı bulunmaktadır."

Basın açıklamasının okunmasının ardından kalabalık dağılırken, basın açıklaması, Meclis'te grubu bulunan partilerin grup başkan vekillerine fakslandı.



DS(EE/BT)