Harem Otogarı’nın karşısında Harem – Üsküdar Sahil Yolu’nun üzerinde bulunan ve trafik yön levhalarını taşıyan platforma bugün 17.15 sıralarında çıkan Salih Kurnaz, çevrede bulunan vatandaşlara yaşamına son vereceğini söyledi.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda resmi ve sivil polis ekibi gönderildi. Platformun üzerinde sigara içen Salih Kurnaz’ın kendisini boşluğa bırakma ihtimali üzerine de itfaiyeye haber verildi. Üsküdar İtfaiyesi’ni bağlı ekipler, platforma gelerek hava gerekli güvenlik önlemlerini aldı.

Hava yastığı şişirildi, bir itfaiye eri merdiven aracına binerek intihar etmek isteyen Salih Kurnaz’ın yanına çıkmaya çalıştı. Ancak, hayli öfkeli görünen Salih Kurnaz’ın itfaiye erinin yaklaşmasına izin vermedi.

Bunun üzerine merdivene Salih Kurnaz’ın tanıdığı sivil bir polis memuru bindi ve Salih Kurnaz’ın yanına çıktı. Platformun üzerinde yaklaşık yarım saat Salih Kurnaz ile konuşan polis memuru, öfkeli seyyar satıcıyı aşağıya inmesi konusunda ikna etmeyi başardı.

Salih Kurnaz’ın Üsküdar’da bir balık tezgahı olduğu, bu tezgahın zabıta memurları tarafından kaldırıldığı öğrenildi. Salih Kurnaz’ın hayli alkollü olduğu, tezgahının kendisine verilmesini istediği belirtildi.

İntihar girişimi nedeniyle yolun iki şeridi kapatılınca uzun taşıt kuyrukları oluştu. Vatandaşlar, intihar girişimini meraklı gözlerle izledi. Çıktığı platformdan inen seyyar satıcı Salih Kurnaz, gözaltına ılınarak Üsküdar Doğancılar Polis Merkezi’ne götürüldü.