Van’da geçen yıl 23 Ekim'de Richter ölçeğine göre 7.2 ve 9 Kasım'da 5.6 büyüklüğündeki depremlerde 644 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi de yaralandı. Bu depremlerde, YYÜ Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma Hastanesi, Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile kent merkezindeki Van Devlet Hastanesi de büyük zarar gördü. Enkazlardan çıkan yaralılar ve hastalar ise, tüm doktorların bir araya geldiği Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaklaşık 5 ay aradan sonra YYÜ Tıp Fakültesi  Prof. Dr. Dursun Odabaş Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeni binası, kampus alanı içerisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılarak tam teşekkülü olarak hizmet vermeye başladı.

HASTANEMİZ VAN VE BÖLGESİNE ŞİFA DAĞITACAK

YYÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, bir çok riskli ameliyat gerçekleştirdiklerini anlatan Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Yavuz “Yaşanan depremin ardından bize verilen desteklerle yeni bir tam teşekküllü bir hastane kurduk. Ve bu yeni hastanenin yeniliklerini de hastalarımıza ve bölgemize vermeyi hedefledik. Bunların başında da girişimsel radyolojik bir takım işlemler, şah damarına stent uygulaması gibi bölgede ilk kez hastanemizde yapmaya başladık. Şah damarı, beyin damarı gibi önemli damarlarımızda oluşan tıkanıklıkları çözmeye başladık. İmkanlarımız şu anda yerinde 4 başarılı şah damarı ameliyatı gerçekleştirdik. Yine aniden inme geçiren hastalarımızda var, bunlara da çok başarılı operasyonlar yapıldı” dedi.

TÜRKİYENİN EN İYİ HASTANELERİNDEN BİRİYİZ

"Yeni yapılan hastanenin eski hastaneye göre olanaklarının çok iyi olduğunu söyleyen Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Yavuz, “ Yeni hastanemizde son teknoloji cihazlar var. Hastanemizde çok iyi ameliyatlar yapıyoruz. Artık bölge insanımız külfete girip batıdaki hastanelere gitmesine gerek yok. Çünkü hastanemiz son teknoloji ürünü cihazlarla donatıldı. Bugün Türkiye’nin en iyi hastanelerinden biriyiz” dedi.