DHA'nın 'Çile dolu okul yolu' haberinin gazete ve televizyonlarda yeralmasının ardından harekete geçen Büyükşehir Belediye Başkan AK Parti'li Ahmet Küçükler'in talimatı ile Yusufcan Aras, Toplu Ulaşım Şube Müdürü Mustafa Koç ve şoförü tarafından saat 12.15'te baba Necmettin Aras ile birlikte alınarak TOKİ İlköğretim Okulu'na götürüldü. Yusufcan'ın hayatında ilk kez rahat bir şekilde okuluna gittiğini belirten baba Necmettin Aras, şunları söyledi:

"Yusufcan'ın okul çilesi Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in ilgisi sayesinde sona erdi. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği de akülü aracını gönderdi. Yusufcan ilk kez evde kimseye ihtiyaç duymadan saatlerce akülü aracı ile gezdi. Onu böyle sevinçli görmek beni ve eşimi çok mutlu etti. Büyükşehir Belediyesi'nin bedensel engelliler için satın aldığı otobüs Erzurum'a gelene kadar öğleci olan Yusufcan, otomobille evinden alınacak, akşamları da okuldan eve getirilecek. Yusufcan'a belediyenin göndediği otomobile bindirirken iş makinalarının da Yusufcan için engelli yolu yaptığını gördüm. Dünyalar benim oldu. Başkan otomobili geçen Çarşamba günü bize tahsis etmişti ama Yusufcan yolda üşütüp hasta olduğu için bugüne kadar evde yatıyordu. Yusufcan'ın bir haberle hayatı değişti."

Yusufcan'ı evinden almak üzere şoförü ile birlikte TOKİ konutlarına gelen Büyükşehir Belediyesine bağlı Toplu Ulaşım Şube Müdürü Mustafa Koç, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Küçükler'in talimatıyla bedensel engelli Yusufcan'ı her gün kendisine tahsis edilen otomobille öğlen evinden alıp okuluna, akşam da okuldan alıp evine getirilecek. Yusufcan için yapılan engelli yolda yakın zamanda tamamlanacak. İş makineleri ve işçiler gün boyu çalışıyor. Yusufcan bu yol sayesinde yazın isterse kimseye ihtiyaç duymadan okuluna tek başına gidip gelecek ya da çıkıp dolaşabilecek" diye konuştu.