Kaza, Turgutlu İlçesi ile Manisa arasındaki Taşocakları mevkiinde bugün saat 14.30 sıralarında meydana geldi. Salihli’den aldığı yolcuları Manisa’ya getirmek için yola çıkan 60 yaşındaki Necati Erbilir yönetimindeki 45 SV 111 plakalı yolcu midibüsü Taşocakları mevkiinde, yol kenarında bekleyen iki yolcuyu almak için ani fren yapan şoförün kontrolünden çıktı. Savrulan midibüs refüje yan yatıp yaklaşık 50 metre sürüklendikten sonra güçlükle durabildi. Kazayı görenler, yardıma koşup sağlık ve polis ekiplerine haber verdi.

Midibüsün içinde bulunan 18 yolcu, bir muavin ve şoför Erbilir, çevredekilerin havalandırma kapağını açmasıyla dışarıya çıktı. Kazada, annesinin kucağındaki 11 aylık Hasan Ege Danacı ile 82 yaşındaki Emin Biçer hafif yaralandı. Yaralılar ambulansla Manisa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yolcu midibüsünün şoförü Necati Erbilir, "Yolun sağında iki yolcu bekliyordu. Durmam için işaret yaptılar. Ben de fren yaptım ancak bu sırada direksiyon hakimiyetini kaybettim. Otobüs kontrolden çıkıp yan yattı. Aşırı hızlı olmadığım için ucuz atlattık" diye konuştu.

Erbilir, ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü. Kısa süre trafiğe kapanan yol, midibüsün vinç yardımıyla kaldırılmasının ardından açıldı.



MHÖ(İÖ/CK)