ZKÜ Yükseköğretim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Siyaset ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın, Zonguldak Dedeman Oteli'nde düzenlediği çalıştaya, Vali Erol Ayyıldız ile birlikte 40 üniversitenin rektör ve rektör yardımcıları katıldı. 

ŞOFÖR YOLU ŞAŞIRDI, BAŞKAN GECİKTİ

Ankara'dan çalıştaya katılmak üzere hareket eden YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, şoförünün yolu şaşırması nedeniyle çalıştayın açılışına katılamadı. Daha kısa olan Zonguldak-Ankara Karayolu yerine Bolu ve Düzce'yi geçip Zonguldak-İstanbul Karayolundan kente gelen Prof. Dr. Çetinsaya, saat 12.00'de otele ulaştı.

ÖĞRENCİLERİN PROTESTOSU

Prof. Dr. Çetinsaya otele gelmeden önce Öğrenci Kolektifi üyesi 3'ü kız 8 üniversite öğrencisi otel önüne geldi. Öğrenciler, YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya ile görüşerek taleplerini iletmek istediklerini söyledi. Buna izin vermeyen polis, öğrencileri uzaklaştırmak istedi. Öğrenciler ise 'YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler özgürleşecek', 'Parasız eğitim istiyoruz' sloganları attı. 

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Polis, uyarılarına rağmen uzaklaşmayan erkek öğrencilere, YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya'nın gelişinden hemen önce müdahale etti. Öğrenciler ile polisler arasında arbede yaşandı. Bazı öğrenciler, aldıkları darbelerle yere düştü. Yerdeki öğrenciye vuran bir polisi, bir polis amiri, "vurma" diyerek uyardı. Polis, yaşanan arbedenin ardından 5 öğrenciyi ekip aracına bindirdi. Öğrenciler emniyete götürülürken, YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya da otele gelerek çalıştaya katıldı.



EE,GG(EE/AK)